Grenzeloos Verraad

Cinema Koningshof
let op! Begint 21.00 uur ivm dodenherdenking.
za 4 mei ’24 21:00 - 23:00
4 mei ’24
21:00 - 23:00
  • 4 mei ’24
    21:00 - 23:00
    Theaterzaal de Uiver

 

Het Saksische boerengezin Wesseling biedt tijdens de Tweede Wereldoorlog onderdak aan meerdere Joodse gezinnen. Totdat ze op een dag gedwongen worden om een groep Duitse soldaten te ontvangen, geleid door Ludwig Mengelberg, een getraumatiseerde officier. Deze Ludwig is in Nederland opgegroeid en is het kind van een Nederlandse moeder en een Duitse vader.

'Grenzeloos Verraad' vertelt het verhaal van de Duits-Nederlandse Ludwig Mengelberg die als officier in het Duitse leger luistert naar de bijnaam 'Der Fliegende Holländer'. Mengelberg heeft steeds grotere moeite met de verschrikkingen van de oorlog en als zijn vrouw en dochter omkomen bij een bombardement, neemt hij een drastisch besluit. Hij wordt naar Nederland overgeplaatst en besluit daar een Drentse boerenfamilie te helpen om onderduikers te verbergen. Daarmee pleegt hij natuurlijk hoogverraad bij zijn eigen manschappen. Wanneer de SS wantrouwen krijgt en het verzet oprukt, zet Mengelberg niet alleen zijn eigen leven op het spel, maar ook dat van de mensen die hij probeert te helpen.

 

Rotterdampas

Heb jij een Rotterdampas? Dan krijg je 50% korting op filmkaartjes van Cinema Koningshof! Vergeet je Rotterdampas niet mee te nemen als je naar de film gaat.