zo 27 dec ’20 - ma 28 dec ’20

Top 2000 met een verhaal

Ds. Gerrit van Dijk
27 dec ’20
-
28 dec ’20

Eind van het jaar staat NPO Radio 2 in het teken van de Top 2000. In de Top 2000 staan veel songs die mensen raken. Ze roepen emoties op en herinneringen wakker. Als eind december de lijst der lijsten de uren aftelt tot aan Bohemian Rhapsody is het tijd voor weer een Top 2000 kerkdienst.

Popmuziek en geloof gaan prima samen. Verrassend veel popsongs zijn geïnspireerd door verhalen of personen uit de Bijbel: Hallelujah van Leonard Cohen, One love van Bob Marley en You say van Lauren Daigle. En door een andere manier van luisteren kan er verbinding tussen popsongs en geloof ontstaan. Denk aan Heaven for everyone van Queen, Kan ik iets voor je doen van De Dijk en Shiny happy people van R.E.M. 

Het lukt elk jaar weer om een compleet nieuw programma samen te stellen van bekende popsongs die terug te vinden zijn in de Top 2000-lijst. Ze worden met passie en veel gevoel gespeeld worden door de band Major Seventh. De band bestaat uit acht uiteenlopende muzikanten die elkaar vinden in de liefde voor muziek. Ze spelen de popsongs met respect voor het origineel, maar laten ook hun muzikale eigenheid doorklinken. Dominee Gerrit van Dijk neemt je met korte verbindende teksten tussen de nummers door mee in een verhaal over geloof, hoop en liefde. 

De zitplaatsen bij de de bestelkeuze van de voorstelling zijn ongeplaceerd. Jouw stoel en rij wordt voorafgaand aan de voorstelling door de gastheer/gastvrouw toegewezen. Dit in verband met de Coronamaatregelen en de 1,5 meter die wij in acht nemen. Dit betekent dat de rij- en stoelnummer die je kiest op het zaalplan in het bestelmenu, niet overeenkomt met de daadwerkelijke stoel of rij tijdens de voorstelling. Jouw wensen kun je voorafgaand aan de voorstelling aangeven bij de gastheer/gastvrouw. Hier wordt zoveel mogelijk rekening mee gehouden bij de placering. Bedankt voor je begrip!