Golden Oldies (55+)

Koken, eten & optredens
zo 19 sep ’21 - zo 12 dec ’21
19 sep ’21
-
12 dec ’21

Golden Oldies Café combineert de smaak van vroeger met het cultureel & culinaire aanbod van nu.

Voor iedereen (55+) die houdt van herinneringen, maar ook nieuwsgierig is naar nieuwe zaken.

Tijdens het samen eten rond 17.30 uur in het Atrium van het theater of bij mooi weer buiten, wordt een doorlopend programma aangeboden, waarbij de nadruk ligt op afwisseling en verrassing. 

 

Na een geslaagde try-out van het Golden Oldies Café tijdens de zomermaanden volgt er een reeks van Golden Oldies evenementen voor komend najaar. Met kok Aad Sluijter en zijn team en ongewone optredens maken we er een zeer sfeervolle avond van om elkaar te ontmoeten tijdens de Golden Oldies avonden in Theater Koningshof. 

Het nieuwe theaterseizoen is begonnen en ook het 55+ Golden Oldies Café gaat van start met de eerste editie in het 21/22 seizoen. We starten ons culinaire café in Irak en Iran. Niet toevallig zijn we in de zomervakantie begonnen met een trip langs de Middellandse Zee. Vanuit Italië en de Levant reizen we dit najaar door over de Zijderoute, tot we in december Vietnam hebben bereikt.

Zondag 19-09 staan er gerechten uit Irak en Iran op het menu. We starten met o.a. koeftet 'adas (linzengehakt), sjalgam (Iraakse meiraapjes) en foul medames (favabonen dip). Het hoofdgerecht bestaat uit ghormeh sabzi (Iraanse groentestoofpot) met aardappelballetjes uit Mosoel, tah digh (rijst met gouden korst) en salat shirazi. We eindigen het diner met bastani (saffraanijs).

Het muzikale hoofdgerecht wordt verzorgd door een solo optreden van Baragan. Baragan komt voort uit de reizen die Jense Meek maakte met zijn accordeon als reisgezel. Road trips zonder bestemming, vol avontuur, meegevoerd door de wind. Geïnspireerd door het leven als straatmuzikant met haar toevallige ontmoetingen ontstond de muziek van Baragan. Na te hebben gespeeld in Duitsland, België, Frankrijk, Spanje & Marokko, was er in het rustige landhuis op een wijnboerderij op Sicilië eindelijk de rust om liedjes uit te werken. Ze voeren je mee op deze reis, naar de zon, langs kleine paadjes, pleintjes & kustwegen…

Het e.e.a. zal worden omlijst met verschillende activiteiten waaronder een lezing over de Zijderoute die het (culinaire) leven in de Lage Landen al vanaf de Romeinse tijd heeft beïnvloed. We draaien een Golden Oldies Culi Bingo en er is muzikale omlijsting. Om alvast in de stemming te komen staat de playlist voor het diner al online. Klik hier voor de playlist.

Prijs per couvert 15,00 euro

Het menuthema voor de komende maanden

Data (o.v.b.), aanvang 17.00 uur.

Zo 19 september, menu: Irak en Iran

Zo 03 oktober, menu: Myanmar

Zo 17 oktober, menu: Pakistan

Zo 31 oktober, menu: India

Zo 14 november, menu: India

Zo 28 november, menu: China

Zo 12 december, menu: Vietnam

Zo 19 december, Eindejaarseditie