Sportcollege

Eddy van der Ley, Michel Boerebach en Hugo Borst
wo 1 feb ’23 20:15 - 22:15
1 feb ’23
20:15 - 22:15
  • 1 feb ’23
    20:15 - 22:15
    Theaterzaal de Uiver

‘Hoop doet leven’ met Eddy van der Ley, Michel Boerebach en speciale gast Hugo Borst

Michel Boerebach speelde tégen Diego Maradona en mét Romario, Wim Kieft en Gerald Vanenburg. Maar hij werd vooral bekend door het ongeluk waarbij in 2003 zijn zoontjes Lesley (12) en Sven (9) om het leven kwamen. De ex-topvoetballer van PSV, Go Ahead Eagles, Roda JC en FC Twente ging door een diep dal, maar met de hulp van vrienden en familie overwon hij grotendeels die zware mentale inzinking.

Tijdens de corona-crisis kreeg Boerebach, fan van Feyenoord, veel vragen. Over hoe positief te blijven in moeilijke tijden van persoonlijke en economische tegenslag. Mensen ontleenden steun aan zijn inspirerende verhaal. In het theatercollege ‘Hoop doet leven’ verhaalt Boerebach, aan de hand van interviewer/schrijver Eddy van der Ley, over zijn levenslessen. Met hem bracht hij Hoi papa, de herrijzenis van Michel Boerebach uit, een boek over rouw, veerkracht, vriendschap, hoop en liefde. Het theatercollege is de belichaming van de sfeer uit het boek. Ondersteund door beelden, neemt Boerebach de bezoekers mee op een reis door zijn leven, vol moeilijke maar zeker ook grappige anekdotes over voetbal, de dood en het leven. 

Ook Hugo Borst schuift aan. Hij was Michel tot steun in zijn donkerste dagen. Las ieder jaar een column voor op het toernooi dat was opgedragen aan de verongelukte jongens. ‘Ik heb ervaren dat, hoe diep je ook zit, je altijd kunt terugvallen op de hulp van de mensen om je heen’, weet Boerebach. ‘Zonder die vrienden was ik er niet meer geweest. Maar mede dankzij hen heb ik nog een toekomst.’ Het maakt ‘Hoop doet leven’ tot een bron van inspiratie voor velen en, bovenal, tot een prachtig eerbetoon aan Lesley en Sven.

Bezoekers krijgen uitgebreid de gelegenheid vragen te stellen aan Boerebach. En na afloop is het boek, gesigneerd en al, te koop.