Ding a Dong

Christiaan, Bas, Sven, Charlotte en Rosemarie
zo 9 okt ’22 15:00 - 17:00
9 okt ’22
15:00 - 17:00
  • 9 okt ’22
    15:00 - 17:00
    Theaterzaal de Uiver

Wegens succes terug in Theater Koningshof!

Wegens succes terug in Theater Koningshof! De Songfestivalkoorts was in Nederland nooit hoger dan toen het spektakel in 2021 Rotterdam op zijn kop zette! Het inspireerde vijf jonge theatertalenten uit Maassluis en daarbuiten om een voorstelling te maken over het grootste muziekfeest van de wereld. Christiaan, Bas, Sven, Charlotte en Rosemarie brengen een afwisselende show op de planken over 65 jaar Eurovisie Songfestival. Met (te) gekke dansjes, mooie liedjes en grappige scènes trakteren zij het publiek op de grootste winnaars en de meest spraakmakende acts. In april 2022 speelden zij de voorstelling voor een uitverkocht Theater Koningshof en voor iedereen die het toen gemist heeft of het feestje nog een keer wil meebeleven (natuurlijk inclusief nieuw materiaal van het songfestival van dit jaar!) komen zij nu terug! 

Geschikt voor iedereen van jong tot oud die van een gezellige middag uit en het songfestival houdt. Na eerdere succesvolle shows vol bekende musicalliedjes, is Ding a Dong de derde voorstelling die het vijftal, gefaciliteerd door Theater Koningshof en begeleid door volwassenen, in coronatijd maakt en speelt.

 

ONTSTAAN

In de Corona-tijd ontstond bij Theater Koningshof het idee om een podium te bieden aan Maassluis’ talent met een eigen voorstelling. Dat liet een groepje musical-jongeren zich geen twee keer zeggen. Ze gingen enthousiast aan de slag en na twee maanden repeteren speelden zij in oktober 2020 met veel succes de musicalcompilatievoorstelling You can’t stop the beat. En omdat het zo leuk was, maakten zij daarna op verzoek van het theater de Valentijnsvoorstelling You’re the one that I want, welke vanwege de maatregelen pas in juni 2021 werd gespeeld. De derde voorstelling Ding a Dong kan met recht de uitsmijter van het drieluik worden genoemd. Vanwege het succes en omdat iedereen van het songfestival lijkt te houden, heeft de cast na de voorstelling regelmatig opgetreden met de leukste eurovisie-hits bij verschillende gelegenheden en op feesten in Maassluis en omstreken. En nu mogen zij op herhaling met de hele voorstelling in Theater Koningshof!

 

BIO’S CAST

Ding a Dong wordt, onder begeleiding van volwassenen, gemaakt en gespeeld door vijf jonge theatertalenten uit Maassluis en daarbuiten. 

Christiaan Schreuder (20) is de oudste van het zestal. Na de vooropleiding Muziektheater en klassieke zanglessen aan het Tilburgse conservatorium Fontys en de vooropleiding van de Koningstheater Academie in Den Bosch, gaat hij vanaf september 2022 Muziektheater studeren aan het Rotterdamse Conservatorium Codarts. Professionele ervaring heeft hij opgedaan toen hij op dertienjarige leeftijd in The Sound of Music speelde. Sindsdien leent hij zijn stem aan menig karakter in de Nederlandse versies van televisieseries en bioscoopfilms. Bij Ding a Dong is Christiaan, naast lid van de cast, verantwoordelijk voor alles op muzikaal gebied. 

Bas van Eijsden (17) heeft vorig jaar met succes de THEATERHAVO/VWO afgerond en studeert sinds een jaar aan de Fontys Hogeschool voor Journalistiek in Tilburg. Tot vorig jaar was hij wekelijks in Theater Koningshof te vinden voor zijn musicallessen bij het Jeugdtheaterhuis. In het seizoen 2019/2020 reisde hij met BEER, de musical van het Jeugdtheaterhuis door het hele land, naast acteurs als Fabian Jansen, Kiki Schippers en Oscar Aerts. 

Sven Reinieren (16) heeft de rol van Dorus gespeeld in Ciske de Rat van Stage Entertainment, naast o.a. Danny de Munk en Silver Metz. Ook zong hij twee seizoenen in het WinterEfteling Kinderkoor. Sven is dit jaar geslaagd voor zijn eindexamen en volgt vanaf september de Theateropleiding Brabant in Tilburg volgen. Ook volgt hij sinds een aantal jaar musicallessen aan de MusicAllFactory, onderdeel van het Tilburgse conservatorium en heeft hij verschillende lessen en workshops gevolgd bij bekende musicalacteurs als Vajèn van den Bosch, Freek Bartels, Milan van Waardenburg en Nandi van Beurden. Daarnaast speelt Sven gitaar en piano.

Charlotte Broos (14) is vanwege een castwissel na de vorige productie van de groep, nieuw erbij gekomen na een succesvolle auditie. Charlotte houdt al zolang zij zich kan herinneren van zingen en dansen. Zo heeft zij op de Maassluise kinderkoren van Wonderwijs en Muziek@Maassluis gezeten en grijpt zij iedere mogelijkheid aan om op te treden bij shows op school en op feestjes. Charlotte zit in de tweede klas van de THEATERHAVO/VWO in Rotterdam en heeft bij Ding a Dong bewezen dat ze gemaakt is voor het podium.

Rosemarie Voogt (14) speelde op achtjarige leeftijd Kleine Betje in de landelijke tour van Ciske de Rat, waar ze Sven heeft leren kennen. Een jaar later speelde zij Kleine Annie in Was Getekend, Annie MG Schmidt, naast o.a. Simone Kleinsma. Momenteel is zij vaak in de studio te vinden voor het inspreken van series en films. In 2019 won zij de Culturele Jongerenprijs Maassluis. Ze zit in de tweede klas van de THEATERHAVO/VWO en kijkt de hele week uit naar haar wekelijkse musicallessen bij het Jeugdtheaterhuis in Theater Koningshof en de repetities van Ding a Dong.