Matthäus Passion Maassluis

In de Groote Kerk
vr 31 mrt ’23 19:30 - 23:00
31 mrt ’23
19:30 - 23:00

De Matthäus Passion is een compositie van Johann Sebastian Bach. Sterker nog, het is misschien wel één van zijn bekendste composities in Nederland. Op 31 maart 2023 kun je van dit prachtige muziekstuk komen genieten in de Groote Kerk te Maassluis. 

De Matthäus Passion vertelt het verhaal van de laatste dagen van Jezus Christus. Hij wordt verraden, berecht, gekruisigd en begraven. Het is een verhaal over veroordeling, maar boven alles ook over liefde. En hoewel de teksten van de Matthäus Passion bijna 2000 jaar oud zijn, blijft de boodschap ook vandaag de dag actueel.

Vorig jaar ontstond het idee om met een groot aantal Maassluizers het project Matthäus Passion in Maassluis ten gehore te brengen. Koorleden, amateurzangers, zangliefhebbers en professionele zangers en zangeressen werden gevraagd mee te doen aan dit mooie project. Er wordt maandenlang gerepeteerd en het resultaat is straks te beluisteren en te zien in de Groote Kerk Maassluis: Matthäus Passion Maassluis 2023. Wij kijken uit naar een prachtige vertolking van het Matthäus Passion projectkoor van het lijdensverhaal door Maassluise zangers en zangeressen gelardeerd door professionele artiesten en muzikanten o.l.v. Leo den Broeder.

 

In de Groote Kerk zijn er ongeplaceerde zitplaatsen. Wees dus tijdig aanwezig voor aanvang van het concert.

Ticketprijs is inclusief consumptie.

Parkeren kan u rondom en in de omgeving doen van de Groote kerk. Hier is het gratis parkeren.