Davey Turnhout

Niet Normaal Gelukkig
Lach op Vrijdag
vr 12 jan ’24 20:15 - 21:45
12 jan ’24
20:15 - 21:45
  • 12 jan ’24
    20:15 - 21:45
    Theaterzaal de Uiver

Een normaal en gelukkig leven is voor veel mensen een streven. Maar wanneer ben je nou echt gelukkig en wanneer is je leven normaal? Dat vraagt de talentvolle comedian/cabaretier Davey Turnhout zich hardop af. 

Wat vinden andere mensen normaal voor een jongeman die net 30 geworden is? Maar hilarische anekdotes en veel (vaak vlijmscherpe) grappen komt Davey Turnhout tot de kern. Zo normaal is het namelijk niet om gelukkig te zijn. Je vindt geen geluk in een leven dat met name voor anderen normaal is. Davey is gelukkig op het podium, als hij zijn abnormale belevenissen met het publiek deelt. De ongemakkelijkheid die hij dan voelt, als het publiek zich hardop afvraagt of dit nou allemaal echt normaal is, daar doet hij het voor. En als ze dan ook nog lachen om een keiharde grap, dan is hij niet normaal gelukkig. 

Over Davey Turnhout:

Opgegroeid in de buurt van Leiden, is Davey Turnhout tegenwoordig een import-Brabander. Hij haalt inspiratie uit zijn dagelijks leven en ervaringen. Met zijn jongensachtige voorkomen en relaxte uitstraling zou je bijna vergeten dat hij iemand is met een zwart gevoel voor humor. Davey’s grappen zijn soms hard, maar wel altijd gebracht met heel veel liefde. Hij is onlangs dertig geworden, begrijpt weinig van zichzelf of de wereld om hem heen en hij is de laatste paar jaar ‘s avonds vaker op het podium te vinden dan bij zijn vriendin thuis. In een vol De La Mar Theater won Davey Turnhout de juryprijs van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival 2019 en nu gaat hij het land in met zijn debuut.  Davey Turnhout is een begenadigd schrijver van roasts.

Bij de Dutch Roast Battles in Comedy Café Amsterdam werd Davey uitgeroepen tot ‘Roastbaas 2017’ en op een speciale editie in TivoliVredenburg tijdens het Utrecht International Comedy Festival 2020 brak hij de zaal af in een roast battle tegen Dave Felida. 

Deze voorstelling is onderdeel van Lach op Vrijdag, hét Comed Concept van Maassluis! Bij Lach op Vrijdag ontdek je in verschillende voorstellingen verspreid over het jaar de leukste opkomende talenten. Zin om krom te liggen en met lichte buikpijn van het lachen weer naar huis te gaan na een avondje heerlijke comedy? Koop dan kaarten! 

De volgende drie voorstellingen zijn onderdeel van Lach op Vrijdag '23: