De toekomst is morgen

Studenten aan zet!
ma 17 jun ’24 16:00 - 17:00
17 jun ’24
16:00 - 17:00
  • 17 jun ’24
    16:00 - 17:00
    Theaterzaal de Uiver

De toekomst is morgen...
Studenten aan zet!

Studenten van het Albeda College Maassluis zijn aan de slag gegaan met maatschappelijke uitdagingen van de stad. In tien weken tijd onderzoeken zij problemen op thema's als veiligheid, discriminatie, eenzaamheid, (on)gezonde levensstijl en middelengebruik onder jongeren. Vervolgens zijn de studenten aan de slag gegaan om op creatieve wijze deze uitdagingen te lijf te gaan. De jongeren zijn de toekomst en laten van zich horen! 

Een tipje van de sluier? Er wordt nagedacht over een gezonde snackbar, een diner met nieuwkomers, bingo met ouderen en TIKTOK video's over de gevaren van drugs.

Benieuwd?

Kom op 17 juni om 16.00 naar Theater Koningshof, aanschouw de verfrissende ideeën en wees getuige van dit unieke project. De middag wordt feestelijk geopend met muziek, een inleiding van het project en korte interviews met de studenten. Vervolgens verplaatsen de studenten zich naar hun tafel waar de presentatie tentoongesteld wordt. Als een marktplein kan het publiek zich verplaatsen van idee naar idee. De toegang is gratis!

Over het project: 

In de raadszaal van het gemeentehuis namen begin april verschillende inspirerende sprekers de studenten mee in de uitdagingen van onze stad. Patrick ‘Caveman’ van der Jagt nam de studenten mee door zijn jeugd en verslaving. Ook de politie was aanwezig om meer inzicht te geven in hoe criminaliteit soms heel aanlokkelijk kan zijn. Joke Cats was vanuit de Voedselbank Maassluis aanwezig om te vertellen over de impact van armoede en de Syrische Midas Hussein vertelde over haar eerste jaren in Nederland en de uitdagingen die zij tegenkwam. Vanuit Stichting Present Maassluis vertelde Anja Cats over de effecten van eenzaamheid op de gezondheid. Michel Liedgens, die eerder ook betrokken was bij het MeeMaakPodium-project Festavette, deelde cijfers over schermtijd en (a)sociale media onder jongeren. De studenten waren zichtbaar onder de indruk van alle gedeelde verhalen en ervaringen. 

Om de studenten op weg te helpen met de creatieve oplossingen en initiatieven hebben Tanja Cats (stichting Present) en Wendy Hoogendijk (coördinator van het Mee Maak Podium) verschillende gastlessen gegeven. Ook werd het project wekelijks begeleid door de eigen docenten tijdens het vak Burgerschap.

Wendy Hoogendijk is trots op het project: “De studenten zijn echt aan zet. Zij zijn de toekomst en kunnen nu van zich laten horen. En hoe gaaf is het dat de gemeente ook aanwezig zal zijn bij de presentatie van de ideeën en hier vervolgens écht mee aan de slag kan gaan?”


 Een uniek cultureel onderwijsproject van het Mee Maak Podium in samenwerking met de Gemeente Maassluis en het Albeda College. Het MeeMaakPodium is een initiatief van Theater Koningshof en wordt mede mogelijk gemaakt voor het Fonds voor Cultuurparticipatie.