Speeltijd

Za 20 okt 2018 ⋅ 20:15
eindtijd:22:15
Theaterzaal de Uiver

Prijzen

Bach & Bleekwater - www.theaterkoningshof.nl
Esther Apituley

Twee dames, een altvioliste (Esther Apituley) en een Schoonmaakster (acteur Hans Dagelet) elkaar ontmoeten bij toeval. Door een planningsfout van het theater, staan ​​ze beiden op het podium. De een om een ​​concert te geven, de ander om schoon te maken. Er zijn onverzettelijk en gaan met datgene waarvoor ze ingehuurd zijn: muziek maken en schoonmaken. Ze raken met elkaar in gesprek en de schoonmaakster breekt open de gespeelde muziek. Apituley speelt deze avond solo, de beruchte en befaamde Bach Chaconne. Componist Bob Zimmerman schreef speciaal voor de topmuziek van Bach en Bleekwater muziekstukken op de Chaconne. Ook voor Singles door Sing voor Vreugde uit Maassluis. 

Artistiek team Ko van den Bosch (toneeltekst / dramaturgie), Gienke Deuten (eindregie), Bob Zimmerman (compositie / arrangementen), Vera van der Bie (viool), Tim Brackman (viool), Eilidh Martin (cello), Hermine Deurloo (mondharmonica ), Jelte van Andel (bas), Anne Veinberg (pianist) en Mervyn de Groot (slagwerk), Hans Dagelet (acteur), Esther Apituley (altvioliste en spreekstalmeester), Vincent Romijn (techniek), Bureau tamtam / Tamara Keasberry (zakelijke leiding ) De Zee Theaterproducties (verkoop). Paul Witteman over Bach & Bleekwater: "Wat een prachtvoorstelling! Met leuke en goeie muziek jonge mensen." Dat vuilniskoor aan het einde is een mooie trouvaille en de Chaconne is mooi gespeeld. "

In deze reprise-tournee speelt Hans Dagelet de rol van schoonmaakster. Dagelet is een veelgevraagd acteur voor theater, film- en televisierollen. Bij het grote publiek werd hij bekend als vader van Linda de Mol in de tv-dramaserie De Familie Kruys. Op zondag 11 nov krijgt Dagelet de Blijvend Applaus Prijs uitgereikt in De Kleine Komedie voor zijn oeuvre. Bach & Bleekwater ging in 2015 in première en verdeeld door heel Nederland. Bach & Bleekwater was afgelopen zomer in Valencia met een Spaanse actrice en musici. In april 2019 beleeft dit succesvolle theaterconcert haar New Yorkse première in Theatre La Mama (NY City), waar de voorstelling acht keer keer te zien zal zijn.

Plaatselijk Maassluis 'koor Zing voor Vreugde olv Warner Fokkens, hostt haar medewerking aan deze bijzonder muzikale productie.

Kalender

Oktober 2018
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Genres

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.