Annemieke van der Togt
do 23 apr ’20 20:15 - 22:15

Doet sneeuw pijn

Solo Stories
23 apr ’20
20:15 - 22:15
  • do 23 apr ’20
    20:15 - 22:15
    Theaterzaal de Uiver
    Geannuleerd

'Ik denk dat ik gil, want mijn ouders en broer komen meteen de keuken in rennen.'Hij is dood,' zeg ik, met de telefoon nog in mijn hand.' Indrukwekkend toneelstuk over verlies, rouw en de kracht om weer op te staan. Zoals gewend van Solo Stories een prachtige voorstelling over het leven.

Eindelijk hebben ze elkaar gevonden. Ze beginnen een leven samen en krijgen een prachtige zoon. Dan gaat hij zoals elk jaar skiën met zijn vrienden. Maar deze keer komt hij niet meer terug. Na de begrafenis rest er een levensgroot gat dat niet alleen maar gevuld kan worden met de opvoeding van en liefde voor hun kind.

De makers van ‘LEEF!’, ‘PAAZ’, ‘Ma’ en ‘Emma wil leven’ brengen met ‘Doet sneeuw pijn’ een tragikomische monoloog over een vrouw die de dood van haar man een plek heeft te geven, maar tegelijkertijd ook als moeder door moet met het dagelijks leven. Een verhaal over een ondenkbaar verlies, maar ook over de onwaarschijnlijke kracht om opnieuw te beginnen.

‘Doet sneeuw pijn’ is gebaseerd op het gelijknamige, autobiografische boek van journalist Carolien Spaans en wordt gespeeld door Saskia Temmink (o.a. ‘De Vloer op’, ‘De 12 van Oldenheim’ en ‘Bloedverwanten’).

De pers over Doet Sneeuw Pijn

“Razend knap acterend schakelt Saskia Temmink tussen de pijn van de rouw en het intense geluk dat een baby kan geven.” ★★★★
- De Volkskrant

“Anderhalf uur kijken naar een jonge vrouw die het verdriet van de totaal onverwachte dood van haar man moet verwerken, terwijl ze ook nog eens een zoontje van zeven maanden heeft. Blijft dat boeiend? Ja, absoluut, luidt het volmondige antwoord”
- Noordhollands Dagblad

“Het slot is zo intrigerend, dat het zonde zou zijn dat prijs te geven: het lijkt of er een klein wonder gebeurt. (…) In dramaturgisch opzicht een perfecte wending, die van verdriet ontroering maakt.”
- Theaterkrant

“Zeer indrukwekkend en bijzonder” ★★★★
- Theaterparadijs.nl

Met een opvallend nuchtere en relativerende stem vertelt Spaans in het boek haar verhaal dat beweegt tussen twee uitersten: de pijn van de rouw en het intense geluk dat een baby kan geven. Aan Temmink en haar regisseur Benno Hoogveld de taak om deze stem een plekje in het theater te geven. Dat lukt boven verwachting goed. Het is allesbehalve statisch verteltheater geworden, wat doorgaans een groot risico is bij dit soort monologen. ★★★★

De Volkskrant