zo 19 jan ’20 15:00 - 17:00

Vive Aznavour!

Abspoel & Bisschoff
19 jan ’20
15:00 - 17:00

Een originele hommage aan de man die ons met zijn muziek, lessen in liefde gaf en uitgroeide tot een van de meest geliefde chansonniers aller tijden.

Aznavour overleed op 1 oktober 2018 en is een monument van het Franse chanson. ‘De laatste chansonnier’ zoals zijn fans hem liefkozend noemden, verkocht in zijn lange carrière wereldwijd meer dan 100 miljoen platen en CD’s. Daarnaast speelde hij in 80 speelfilms.

Televisie- en theatermaker Michael Abspoel ontwikkelde al jong een grote passie voor het Franse chanson. Hij realiseerde zich later dat de muziek van Brel en Aznavour eigenlijk nooit weg is geweest uit zijn leven en een belangrijke rol is blijven spelen. In de goede en minder goede periodes bleek dat zij altijd weer op zijn pad kwam. Steeds waren er momenten dat hun muziek hem weer inspireerde, troostte of hielp om te blijven geloven in zichzelf en het leven.

Met Vive Aznavour! brengt hij volgend seizoen, een jaar na de dood van Aznavour, een ode aan de man die de vergankelijkheid tartte en bleef zingen als een jonge god. Niet zoals zo vaak met alleen muziek, maar met een zoektocht naar de invloed van Aznavour op ons leven. Daarbij de vraag stellend: hoe heeft hij ons geraakt? De nummers van Aznavour krijgen door het vertellen van persoonlijke anekdotes en verhalen over het doorleefde leven van Aznavour, een extra emotionele lading.

Vive Aznavour! wordt een intieme muziekavond met een voor iedereen herkenbare en persoonlijke touch.

Credits

Mede mogelijk gemaakt door Puur en Heerlijk