do 12 mrt ’20 20:15 - 22:15

Jihad van Liefde

Meervaart, Mohammed Azaay, Amsterdams Andalusisch Orkest
12 mrt ’20
20:15 - 22:15
  • do 12 mrt ’20
    20:15 - 22:15
    Theaterzaal de Uiver

Jihad van Liefde is een muzikaal verhaal, gebaseerd op het gelijknamige boek. David Van Reybrouck tekende daarin het aangrijpende verhaal op van Mohamed El Bachiri. Deze metrochauffeur uit het Belgische Molenbeek verloor zijn grote liefde en moeder van zijn drie kinderen bij de terreuraanslag in de Brusselse metro op 22 maart 2016.

Als Marokkaan en moslim was hij in de ogen van sommigen een potentiële dader, maar hij liet zich niet meeslepen door de orkaan van meningen en mediageweld die direct na de tragedie volgde. Het indrukwekkende boek en zijn inspirerende en hoopvolle oproep tot medemenselijkheid op televisie gaven uitdrukking aan zijn liefde, verdriet en veerkracht.

Gespeeld door acteur Mohammed Azaay, is Jihad van Liefde een rauwe, muzikale en inspirerende voorstelling over een gewone man die – getroffen door het noodlot – zichzelf tot een haast bovenmenselijke gedachte dwingt.

Nagesprek
Na afloop van de voorstelling verzorgen Amnesty International en de Meervaart een nagesprek. Onder leiding van een gespreksleider gaat u een dialoog aan over de onderwerpen uit de voorstelling. 

Een man die haat bestrijdt met liefde en menselijk blijft terwijl hem iets onmenselijks is aangedaan.

 

Een bijzonder verhaal over liefde, pijn en verzoening.

Voor aanvang van de voorstelling Jihad van Liefde kunt u van de muziek van Chimera genieten in ons Atrium. Klik hier voor meer informatie. 

Chimera

Omdat jouw verhaal ook het mijne is.

Mohamed El Bachiri

Credits

Met: Mohammed Azaay
Regie: Eran Ben Michaël (George & Eran Producties)
Tekst & bewerking: Sarah Ringoet
Gebaseerd op: 'Een jihad van liefde' van Mohamed El Bachiri, opgetekend door David van Reybrouck, uitgegeven door De Bezige Bij
Muziek: Amsterdams Andalusisch Orkest
Scenografie: “Silent Fragments of an Explosion…in the mind” door Kouwenhoven&Kranendonk
Campagnebeeld & poster: Curly & Straight.
Producent: Meervaart & Senf i.s.m. Amsterdams Andalusisch Orkest en George & Eran Producties