De Terugkeer

Filmfestival Maassluis (inclusief diner verzorgd door Smaak en Meer in Theater Koningshof)
31 aug ’19
15:00

In het najaar van 2019 begint RTV-Rijnmond met de uitzending van De Terugkeer, een 7-delige dramaserie van de hand van André van der Hout (De Overkant, De Arm van Jezus) die hij baseerde op de Maassluise Zandaffaire.

Michel Kluut die met zijn camper doorgaans bivakkeert in het uitgestrekte industriegebied aan de overkant van de Waterweg ontdekt dat zijn vader als wethouder van Maassluis een sleutelrol heeft gespeeld in een grootschalig corruptieschandaal. Zijn tegenspeler Josanna van Ree is als managing director bij een chemiegigant in het Botlekgebied verwikkeld in een zoveelste overname. Intussen probeert ze na het overlijden van haar moeder haar kapitale boerderij in Midden Delfland te behouden. Josanna vliegt business class, maar Mies is zo vrij als een vogel; hij leidt een zwervend bestaan tussen truckers, kranen en containers. Een reiziger zonder doel. Tot hij herkend wordt althans. Tussen hen is niets wat overeen komt, maar ze worden verbonden door een plek. Alleen weten ze dat nog niet.

 

'De Terugkeer' is in het kader van het Filmfestival Maassluis in zijn geheel te zien in Theater Koningshof op zaterdag 31 augustus. De filmvoorstelling zal beginnen met een korte inleiding en er zal op de dag zelf ook een mogelijkheid zijn om vragen te stellen aan de acteur(s).

 

De kaarten zijn inclusief een heerlijk diner dat wordt verzorgd door Smaak en Meer, in het Atrium van Theater Koningshof. 

 

‘De Terugkeer’ voert de kijker door de regionale geschiedenis zoals de meeste mensen die niet kennen. Deze film is onderdeel van het Filmfestival Maassluis.

 

Locatie: Theater Koningshof

Credits

  • De rol van Michel Kluut wordt gespeeld door de Vlaardingse muzikant Corvin Silvester Keurhorst. Hij leverde ook een belangrijke muzikale bijdrage aan de serie.
  • Meervoudig paralympisch kampioen Monique Kalkman tekent voor de rol van Josanna van Ree.