zo 5 jan ’20 - za 29 feb ’20

Expositie Verolme scheepswerf

Frans en Judith Vonk
5 jan ’20
  • 5 jan ’20 - 29 feb ’20
    Atrium

Frans en Judith Vonk, deelnemers van de Stichting Maassluise Kunstenaars, exposeren deze winter met een aantal van hun grotere werken in het Atrium van Theater Koningshof. 

Zij zijn al jaren actief in hun grafisch atelier in Ateliergebouw 'De Wasserij' aan de Zuidvliet in Maassluis.

Veel van de inspiratie voor hun kunstwerken komt uit de fotografie. Er worden dan ook twee grote foto's met verweerde scheepswanden getoond, waarin kenners in één van de twee de roemruchte tanker Otapan kunnen herkennen.

Een vaak terugkerend thema in de afbeeldingen zijn de mensen die in de haven aan het werk zijn, zie bijvoorbeeld de roeiers op de boeien in de Waalhaven en de bemanning aan boord van de drijvende bok Taklift.

Twee grote zeefdrukschilderijen met elementen van de Verolme scheepswerf zijn hier ook te zien. In deze schilderijen zijn geschilderde en gedrukte elementen bij elkaar gevoegd tot een nieuw en imaginair landschap.

Een andere variatie is het gebruik van originele zeekaarten als ondergrond voor een zeefdruk. Ook hier zijn twee mooie voorbeelden van te zien.

Klik hier voor meer informatie over Vonk Zeefdrukken en hier voor meer informatie over Stichting Maassluise Kunstenaars.