Theater Koningshof opent Mee Maak Podium!

Heb jij een cultureel of maatschappelijk idee dat je graag zou willen uitvoeren? Dan hebben wij goed nieuws voor je: Theater Koningshof heeft het Mee Maak Podium geopend! Theater Koningshof is meer dan een plek waar mooie voorstellingen worden geprogrammeerd. Wij zijn een plek waar Maassluizers elkaar kunnen ontmoeten en inspireren onder het motto 'voor, door en mét Maassluis'. In het verleden hebben wij al meerdere ontzettend gave projecten gehad waar iedereen uit Maassluis aan kon deelnemen. Met het Mee Maak Podium wordt dit nu nóg makkelijker. Maak jij het Mee?!

Een cultureel evenement uit eigen koker

Marjan de Groot is de projectleider van het Mee Maak Podium. Marjan vertelt: ‘‘Theater Koningshof is al een aantal jaren actief bezig met co-creatie en het bieden van een platform, een huis en organisatie van creatieve ideeën in de stad. Dit is niet onopgemerkt gebleven. Met een aantal projecten als o.a.  Project 7, Pas Halverwege, Matthäus Passion, Zing Nederlands met me en Performance Night bieden we mensen de mogelijkheid zich creatief te uiten op cultureel vlak. Het Mee Maak Podium maakt dit nog meer mogelijk om iedereen in de stad deel te laten nemen aan een cultureel evenement uit eigen koker. Letterlijk Mee Maken dus. Wij geven jou de sleutel en reiken jou de kennis en kunde; jij jouw idee! Wij zijn heel blij dat we dit project voor iedereen in Maassluis mogen uitrollen en zijn heel benieuwd."

De coördinator van het Mee Maak Podium is multitalent Wendy Hoogendijk. Wendy Hoogendijk is onder meer presentatrice en theatermaakster. Ze vertelt: "De afgelopen jaren heb ik ervaren hoe rijk creatieve processen zijn. De ontmoetingen, uit je comfortzone durven stappen en daarvan groeien, je talenten ontdekken, je eigen verhaal vertalen naar kunst… Het verrijkt, verbindt en inspireert – en dat soms allemaal tegelijk.” Voor Wendy zijn muziek, theater en kunst middelen om vragen te stellen, om te onderzoeken en om te leren. “Hoe mooi is het dat het theater haar deuren opent voor ideeën van de stad? Ik kan niet wachten om met enthousiaste Maassluizers om de tafel te gaan om ideeën vorm te geven!”

Ideeën waar Maassluis bloed doorheen stroomt

Hoe zo’n project er dan uit kan zien? Dat ligt nog open! Wendy: “Het kan een interactieve lezing voor jongeren zijn, maar ook een muziekoptreden van lokaal talent of een voorstelling van tachtigplussers. Maar ik denk ook aan enthousiastelingen die onze keuken overnemen en ons kennis laten maken met nieuwe geuren en smaken. Als het maar een idee is vanuit het publiek. Het kan alle kanten op – en ik weet zeker dat de ideeën uit Maassluis alle verwachtingen zullen overtreffen, omdat er Maassluis bloed doorheen stroomt!”

Meer weten of eens kletsen met Wendy? Neem contact op door te mailen naar wendy@theaterkoningshof.nl!