Vanuit de grond van ons hart: BEDANKT!

Onze crowdfundingsactie om naast theater ook een echte bioscoopfunctie te krijgen is GELUKT! Nog voor onze deadline van vrijdag 5 juli haalden wij dankzij ruim 500 enthousiaste donateurs de magische eindstreep van €35.000. Te gek! Dat betekent dat we straks ook in onze eigen stad naar de allernieuwste films kunnen gaan kijken. Hoe gaaf is dat!? Wij kijken er met heel veel zin en blijdschap naar uit!

Enorme steun uit de omgeving

We hebben ontzettend veel steun gehad uit Maassluis en omgeving. Zowel inwoners als bedrijven stonden klaar om een donatie te doen. Op de donatiepagina van Voordekunst vlogen de positieve bemoedegingen ons om de oren. “Mooi initiatief!”, “Superleuk!”, “Te gek!”… Donateurs riepen zelfs elkaar op om te doneren, samen vormden jullie één front om de gezamenlijke droom van de nieuwste films in Maassluis werkelijkheid te maken. 

Jeroen Landman (directeur Theater Koningshof): “Wij zijn ontroerd en overweldigd door de enorme steun die wij hebben mogen ontvangen. Heel veel dank aan alle particuliere donateurs, het bedrijfsleven, de Gemeente Maassluis, Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. en de Govert van Wijnstichting, die allen zo gul hebben bijgedragen.”

Tijd voor de volgende stappen

Nu het bedrag rond is, is het tijd voor de volgende stappen: het zetten van handtekeningen onder offertes, besprekingen op het gebied van planning en natuurlijk het plannen van een spetterend openingsfeest en het uitreiken van de tegenprestaties die via Voordekunst zijn gekozen. Heel wat mensen uit Maassluis en omgeving zullen binnenkort hun kopje koffie drinken uit een heuse Theater Koningshof mok, of door het dorp stappen op te gekke Koningshof sportsokken!

Wanneer de eerste bioscoopfilm precies zal draaien, is nog even afwachten.  “We zijn hierin afhankelijk van de planning van leveranciers en dergelijken, maar we hopen natuurlijk zo snel mogelijk de eerste film te kunnen starten. Theaterseizoen 24/25 wordt voor ons een pilot seizoen op het gebied van de bioscoopfilms. We hebben natuurlijk maar één zaal, waar we afwisselend theatervoorstellingen hebben en bioscoopfilms kunnen draaien. We zijn nu aan het kijken wanneer we bioscoopfilms kunnen draaien. Uiteraard gaan we ervoor zorgen dat mensen uit Maassluis en omgeving regelmatig heerlijk op de fiets naar de bios kunnen komen,” aldus Jeroen.

Op de hoogte blijven?

Wil jij op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom onze bioscooplicentie? Volg ons dan op Facebook en/of Instagram, daar lees je als eerste meer over het openingsfeest, de allereerste bioscoopfilms en meer!