LED verlichting met steun Fonds Schiedam Vlaardingen

Vr 15 december 2017

Koningshof krijgt steun Fonds Schiedam Vlaardingen voor verduurzaming

Koningshof is bezig met steun van de gemeente Maassluis om een fiks aantal verbeteringen in het gebouw aan te brengen. Zo is er al een nieuwe tribune met meer comfort en betere zichtlijnen in het theater geïnstalleerd. De foyer heeft een nieuwe meer intieme en gemakkelijke inrichting gekregen en de inrichting van de bar is aangepast.


Bovendien is Koningshof aan de slag om op een aantal punten te verduurzamen. Zo wordt er onderzoek gedaan naar een meer duurzame energiehuishouding in het hele gebouw. Een eerste stap is nu gezet met het vervangen van de traditionele spots in het theater door LED verlichting. Met deze modernisering zal het stroomverbruik dalen en is de warmteproductie van LED praktisch nihil waardoor de behoefte aan koeling sterk verminderd in het theater. Daarbij komt dat bij de LED verlichting de kleuren eindeloos gevarieerd kunnen worden zonder dat daarvoor de traditionele kleurfilters handmatig verwisseld hoeven te worden. Dit scheelt niet alleen veel arbeidstijd maar biedt ook veel meer mogelijkheden om de kleuren te nuanceren. Voor het project LED verlichting heeft Koningshof van het Fonds Schiedam Vlaardingen een donatie gekregen van €75.000.

Directeur Marcel ’t Sas: “ Fantastisch dat deze stap nog in dit transitiejaar 2017 gezet kan worden. Met deze en de andere nieuwe investeringen is de weg omhoog voor Koningshof ingezet en kan het bouwen aan “ het Bruisend huis van Maassluis” verder gaan. Gastvrijheid, toegankelijkheid en duurzaamheid zijn voor deze weg de kernbegrippen. We zijn dan ook bijzonder dankbaar dat niet alleen de Gemeente Maassluis, maar ook het Fonds Schiedam Vlaardingen ons hierin steunt.”

 

Nieuws

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.