Bestseller Een jihad van liefde in Theater Koningshof!

Het boek, Een jihad van liefde van Mohamed El Bachiri, opgetekend door David Van Reybrouck, is inmiddels meer dan 100.000 keer verkocht. Het vertelt het indrukwekkende verhaal van de Belgische metrochauffeur uit Molenbeek die zijn grote liefde en moeder van zijn drie kinderen verloor bij de terreuraanslag in de Brusselse metro. Het boek geeft uitdrukking aan Mohameds liefde, verdriet en veerkracht, net als zijn inspirerende en hoopvolle oproep om medemenselijkheid. In het tv-programma De Afspraak, werd het interview met Mohamed het best bekeken fragment ooit op de Vlaamse televisie.

El Bachiri werd afgelopen maandag 4 november bekroond met de Konstanzer Konzilpreis, een prijs die elke twee jaar wordt uitgereikt aan mensen die bijdragen aan een toleranter Europa.

 Jihad van Liefde wordt een rauwe, muzikale en inspirerende voorstelling over een gewone man die – getroffen door het noodlot – zichzelf tot een haast bovenmenselijke gedachte dwingt. Een voorstelling waar zowel ruimte is voor de hoopvolle boodschap als voor de rauwe pijn. El Bachiri wordt gespeeld door Mohamed Azaay, de Vlaamse theatermaakster- en schrijfster Sarah Ringoet maakt de vertaalslag naar het theater en Eran Ben-Michaël, van George & Eran Producties, neemt de regie voor zijn rekening.

Jihad van Liefde gaat op zondag 1 maart 2020 in première in de Meervaart in Amsterdam en is op donderdag 12 maart te zien in Theater Koningshof. Klik hier voor meer info & tickets.