Drukte in Theater Koningshof tijdens Internationale Vrouwendag

Op zondag 8 maart werd Internationale Vrouwendag in Theater Koningshof gevierd. Dit deden wij samen met Stichting Present, Vluchtelingwerk Maassluis en Amnesty International Maassluis. De dag werd geopend door Ruth Haan, de vrouw van Burgemeester Haan, en stond in het teken van (75 jaar) vrijheid.

Wethouder Corine Bronsveld sprak de vrouwen die aanwezig waren toe en zei dat het mooi is om mensen te zien die tijd vrij maken voor een ander: "Daar zijn ze waarschijnlijk weken mee bezig geweest. We hebben gewoon heel veel lieve mensen in de stad die iets doen voor een ander. In  de eerste plaats om een fijne middag te bezorgen, maar ook om mensen de mogelijkheid te geven elkaar te ontmoeten en leren kennen. En waar ontmoeting en elkaar leren kennen mogelijk is, ontstaat ook begrip en ruimte om iets voor elkaar te betekenen. En dat is misschien wel het belangrijkste.".

Het was een geslaagde middag met ruim 200 vrouwen. Er was een kledingstand, waar iedereen de gelegenheid kreeg om kleding uit te zoeken. In de theaterzaal was een korte film te zien en de meidengroep S!S gaf een optreden. Verder konden de vrouwen genieten van een hoop lekkere hapjes en zich vermaken met o.a. een kunstworkshop, het breicafé en elfjes maken. Ook waren de vrouwen in de gelegenheid om hun handen met henna te laten verven. Tot slot was er ook nog een modeshow.