Maak het mee!

Theater Koningshof opent haar deuren voor jouw idee! Wij mixen jouw beste talenten tot een prachtig eindresultaat. Het MeeMaakPodium wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Wil jij ook iets organiseren bij Theater Koningshof?

Heb jij een idee, project of suggestie voor een evenement op cultureel vlak? Wil je een productie maken, een kunstproject starten of een muziekavond organiseren? Wil je mensen verbinden, een bijdrage leveren aan een festival of een kunstzinnig idee uitwerken? Laat het ons weten! Wij denken graag met je mee en voegen alle ingrediënten toe die nodig zijn om van jouw idee het beste eindresultaat te maken.

Wij kijken uit naar jouw inspiratie!

Deel jouw idee met ons!

Begint het bij jou al te bruisen? Stuur dan een mail naar info@theaterkoningshof.nl en leg ons uit wat jouw idee is! Wij gaan vervolgens graag met je in gesprek. 

Maak kennis met Wendy Hoogendijk, projectcoördinator MeeMaakPodium en Jeroen Landman, projectleider MeeMaakPodium

Theater Koningshof is meer dan een plek waar mooie voorstellingen worden geprogrammeerd. Wij zijn een plek waar Maassluizers elkaar kunnen ontmoeten en inspireren, onder het motto ‘We doen het voor, door en mét Maassluis’. Aldus Jeroen Landman, projectleider MeeMaakPodium.

De coördinatie van het MeeMaakPodium is in handen van Wendy Hoogendijk. Haar studies muziektheater aan het Rotterdams Conservatorium en regie aan de Toneelacademie Maastricht maken haar tot veelzijdige verhalenverteller. Wendy's projecten zijn maatschappelijk betrokken. Ze maakt theatervoorstellingen voor kwetsbare doelgroepen, spreekt en zingt op congressen als dagvoorzitter en speelt door het hele land haar eigen soloprogramma's. Ook werkt Wendy als presentatrice bij Rijnmond. 

De verschillende vormen waarin storytelling centraal staat en raakt aan maatschappelijke thema's, is voor Wendy de perfecte combinatie. Het MeeMaakPodium is dan ook een plek waar zij anderen met veel enthousiasme en plezier zal helpen de weg naar het theater of het podium te vinden. 


Wendy Hoogendijk
Projectcoördinator MeeMaakPodium

"Ik vind het geweldig om mensen te helpen creatieve ideeën tot uitwerking te brengen. Ik heb de afgelopen jaren ervaren hoe rijk creatieve processen zijn. De ontmoetingen, uit je comfortzone durven stappen en daarvan groeien, je talenten ontdekken, leren van elkaar, eigen verhalen vertalen naar kunst, je verbeeldingskracht aanboren en even onderdompelen in een andere wereld... Het verrijkt, verbindt en inspireert - en dat soms allemaal tegelijkertijd. Voor mij zijn muziek, theater en kunst een middel om vragen te stellen, om te onderzoeken en te leren. Hoe mooi is het dan dat Theater Koningshof haar deuren opent voor ideeën uit de stad? Ik kan niet wachten om met enthousiaste Maassluizers en organisaties rond de tafel te gaan om nieuwe ideeën vorm te geven!"

 

"Theater Koningshof is al een aantal jaren actief bezig met co-creatie en het bieden van een platform, een huis en organisatie van creatieve ideeën in de stad. Dit is niet onopgemerkt gebleven. Met een aantal projecten als o.a. Project 7, Pas Halverwege, Matthaus Passion, Zing Nederlands met me en Performance Night bieden we mensen de mogelijkheid zich creatief te uiten op cultureel vlak. Het MeeMaakPodium maakt dit nog meer mogelijk om iedereen in de stad deel te laten nemen aan een cultureel evenement uit eigen koker. Letterlijk MeeMaken dus. Wij geven jou de sleutel en reiken jou de kennis en kunde; jij jouw idee! Wij zijn heel blij dat we dit project voor iedereen in Maassluis mogen uitrollen en zijn heel benieuwd."