Koningshof Kijkt!

Afgelopen voorjaar zijn we gestart met Koningshof Kijkt! in tijden van de eerste lock-down. We zijn inmiddels maanden verder en bevinden ons in de volgende lock-down. Het valt ons zwaar jullie niet te zien in ons theater en dat wij weer gesloten zijn. We proberen positief te blijven en jullie steun helpt ons daar zeker bij.

Koningshof Kijkt! heeft haar pagina weer ververst: een aantal alternatieve theatertips voor jullie, van theatermakers, cultuurmakers, collega's en diverse kunstmakers, streams en superleuke theateractiviteiten die je met de kids kan doen. Altijd leuk om nieuw talent te ontdekken, toch nog eens die artiest terug te kijken of gewoon lekker te ontspannen. Veel plezier met kijken en meedoen!

Kijken

Theater

 • Maas TV: Maas TV is back! Toen we afgelopen voorjaar voor het eerst in lockdown gingen hebben we meteen Maas TV in het leven geroepen. Na de meivakantie stopten we met Maas TV en richtten we ons weer op fysiek bezoek in ons Maaspodium en op tournee. De plannen voor het opnieuw opstarten lagen al op tafel, maar nu we opnieuw in lockdown zitten, zijn we extra blij om toch nog wat cultuur en plezier naar jullie woonkamer te kunnen brengen! Dus kruip deze winter lekker op de bank en geniet voor een klein bedrag van Gezocht: Konijn (3+), Drie (4+), Juffenballet (6+) en Alleen op de wereld (8+).
 • Oom Wanja: Regisseur Liliane Brakema slaat de handen ineen met cinematograaf Sal Kroonenberg voor een online theaterfilm. Het resultaat is een spannende mix die de disciplines overstijgt. Deze online theaterfilm, gebaseerd op de voorstelling Oom Wanja die zowel over een klimaatcrisis gaat als over menselijkheid, is de gehele maand februari (1-28) op ieder gewenst tijdstip te zien op het online podium van het NITE Hotel.
 • Theaterthuis.nl: Ben je klaar met al die films en series op Netflix en Disney+? Dan biedt TheaterThuis.nl mogelijk uitkomst! De gloednieuwe streamingsdienst richt zich op de theaterliefhebber en presenteert een breed aanbod aan podiumkunsten. Tegen een maandbedrag van €9,95 kun je genieten van de leukste cabaret-, toneel- muziektheatervoorstellingen.
 • Het Nationale Theater Thuis: Het Nationale Theater brengt superveel highlights naar je huiskamer, om heerlijk thuis te bekijken.
 • Musicals op Netflix: Fan van musicals? Theater.nl heeft een overzicht gemaakt met de leukste musicals op Netflix!
 • Stage Memories: Een online platform met content uit de archieven van Joop van den Ende Theater Producties en Albert Verlinde Entertainment. Zo zie je o.a. volledige musicals en beelden van achter de schermen.
 • De kleine Komedie: Hier vind je onder meer onze podcast De Kleine Remedie, een overzicht van de opnames die gemaakt zijn in de Komedie met de leukste kijk-, lees- en luistertips. Zo haal je de cabaret, muziek en toneel in huis.
 • Cabaret NPO start: De mooiste cabaretvoorstellingen op tv van toen (en nu) vind je bij NPO start.
 • SBS6 zendt iedere zaterdagavond om 20.30 uur de leukste cabaretvoorstellingen uit van bekende cabaretiers uit op tv. 
 • Martijn Kardol In Tijden van Crisis 2.0 live stream op 30 april 2021, om 20.00 uur: kaarten te koop via de Goudse Schouwburg: https://bit.ly/2PUKEk1

Dans & muziek

 • NDTV: Kijk complete balletten van het Nederlands Dans Theater gratis op de bank. Elke week komt een nieuw ballet online.
 • Theater Rotterdam, Doe-het-zelf theater afspeellijst: Zit je binnen en denk je: 'Goh, ik zou zelf ook wel eens theater willen maken, dan is deze lijst voor jou! Doe lekker mee met Nederlandstalige klassiekers, pop en eigentijdse songs. Zingen maar!
 • Stage Memories: Stage Entertainment opent digitale schatkamer. Producent Stage Entertainment heeft een digitale schatkamer geopend. Op de website stagememories.nl zullen verschillende musicalproducties van de afgelopen twintig jaar verschijnen. Naast complete voorstellingen krijg je ook veel fragmenten, interviews en documentaires van beroemde producties te zien.
 • Harrie Jekkers (1998): Gouden oude opname uit 1998: genieten!
 • Karin Bloemen, Diva's van Carré: De mooiste liedjes van la Bloemen in Carré.
 • Nationale Opera: In nabijheid: Ontmoeting staat centraal in de muziektheaterfilm In Nabijheid, gecreëerd door een nieuwe generatie makers. Verdi’s opera Aida vormt een vertrekpunt voor een ontmoeting van twee muzikale werelden, die van de Afro-Surinaamse muziekformatie Black Harmony en het Koor van De Nationale Opera.
 • Nationale Opera & Ballet: Opera en ballet bieden troost, afleiding, inspiratie en hoop, daarom heeft Nationale Opera & Ballet een online programma samengesteld waaronder Faust en Figaro. 

Jeugd

 • Bezoek voor Beer van Theater Het Laagland (4+):De kinderen kunnen kijken naar de voorstelling Bezoek voor Beer. Een gezellige leerzame voorstelling.
 • Sprookjesboom de musical (3+):  Een kleurrijke fantasiemusical voor kinderen vanaf 3 jaar.
 • De kleine cowboys van Theater Het Laagland (4+): De makers van de prijswinnende 'Bezoek voor Beer' presenteren een wilde western voor kleine cowboys en grote bandieten van 4 tot 104 jaar. Deze Western van Hollandse bodem gaat over klein zijn in een grote wereld. Een avontuur vol stoere cowboys en zingende cactussen, compleet met zanderige soundtrack en live geluidseffecten.
 • Theater Rotterdam - De gelaarsde poes (6+): Een muzikale cocktail van gedaanteverwisselingen, sluwe streken en messcherpe klauwen. Als molenaarszoon Jaap alles kwijtraakt wat hij had, kan hij nog maar op één vriend vertrouwen: zijn gelaarsde Poes. Samen trekken ze door een vreemd land, op zoek naar eten en werk. Door de slimme en onnavolgbare streken van Poes weten de twee in no time het vertrouwen van de koning te winnen en zich een plek aan het hof te verwerven. Maar is alles wel zo mooi als het lijkt? Is de prinses zo lief als ze er uit ziet? Kan een monster ook een muis zijn? En hoeveel levens heeft een kat eigenlijk? Voor kinderen vanaf 6+.
 • Het houten huis - Hotel Perdu (8+): Hotel Perdu Voor iedereen die zich wel eens verloren voelt. Aan het einde van de weg staat Hotel Perdu. Er brandt licht. Het is een komen en gaan van bizarre personages: een eenzame linkerschoen hupt onhandig naar binnen, de jongen die altijd wordt overgeslagen houdt de deur open voor een overbodig geworden typemachine, in de lobby slaat de receptionist zijn arm om een gekrompen trui en checkt hem in. Hotel Perdu is een troostrijke plek voor iedereen die iets uit te zoeken heeft. Verdwaalde gasten kunnen zich melden bij de receptionist die elke taal spreekt en elk verdriet verstaat...
 • Theater Rotterdam - Snorro (8+): In deze musical van het Ro Theater bestrijden de mysterieuze, fijnbehaarde Snorro en zijn trouwe, babbelzieke paard Wervelwind onrecht en corruptie tijdens het schrikbewind van de hypocriete El Commandante. Maar er is ook liefde in het spel: Snorro heeft een oogje op de bloedmooie Conchita. En dat terwijl hij als Don José – want zo heet hij eigenlijk – van zijn vader met een ander meisje moet trouwen. Zal zijn geheim ontdekt worden? Is hij in staat het tij te keren? En bovenal: is er nog wel genoeg kip voor iedereen?
 • Podiumkids Thuis komt met een idee voor ouders die thuiswerken en hun kinderen zelf lesgeven. Door hen een voorstelling aan te bieden, kun je verantwoorde schermtijd inbouwen in het dagprogramma. Er is keuze genoeg en er komen steeds voorstellingen bij. Het aanbod van 21 voorstellingen is vanaf deze week aangevuld met nieuw aanbod. Podiumkids Thuis is een initiatief van Podiumkids, een collectief van 26 gezelschappen die theater-, muziek en dansvoorstellingen maken voor kinderen van 2 tot en met 12 jaar. De voorstellingen worden aangeboden voor een prijs van € 2,99. 

Doen

 • JeugdtheaterTHUIS: Leuke tips en opdrachten van het Jeugdtheaterhuis om thuis te doen. Leer theater schrijven, ga op avontuur of maak je eigen reclame. Hartstikke leuk voor de kinderen!
 • Maas @ Home: Met workshops, tutorials en muziek van het Rotterdamse gezelschap Maas theater en dans. 
 • Buro Bis: Superleuke gratis online theaterlessen voor kinderen.

Videoboodschappen