Corona maatregelen

Informatie over jouw theaterbezoek aan Theater Koningshof

Er vinden weer voorstellingen plaats in Theater Koningshof. Gelukkig is het gebouw ruim opgezet, met brede gangen, een grote foyer en ruime zalen. Binnen de 1,5m richtlijn is er in de theaterzaal een beperkte capaciteit. Afhankelijk van de gekozen opstellingen kunnen we verantwoord 84 bezoekers in de theaterzaal laten genieten van ons programma. Bij kinder- en jeugdvoorstellingen ligt de capaciteit anders.

Wij begrijpen dat je vragen hebt over jouw bezoek aan Theater Koningshof. Hieronder proberen we deze vragen – van plaatsen in de zaal, luchtventilatie en horecabeleid te beantwoorden. Heb je na het lezen van onderstaande informatie nog vragen? Neem dan contact op met het secretariaat van Theater Koningshof. Het secretariaat is bereikbaar van dinsdag t/m vrijdag en vanaf een uur voor aanvang van de activiteit, op 010 5911430 of via e-mail: info@theaterkoningshof.nl of kaartverkoop@theaterkoningshof.nl.

Kan ik mijn handen desinfecteren bij binnenkomst?

Bij alle ingangen is desinfectiegel beschikbaar om handhygiëne toe te passen.

Hoe laat beginnen de voorstellingen en/of de activiteiten?

Vanwege de beperkte capaciteit van de theaterzaal vinden voorstellingen veelal tweemaal op een middag of avond plaats. Daarom zijn de aanvangstijden dit najaar anders dan je van ons gewend bent. Meestal beginnen de voorstellingen nu om 19.00 of om 21.00 uur. Sommige producties starten alsnog om 20.15 uur. Controleer goed de tijd op jouw ticket want de aanvangstijden kunnen nogal verschillen.

Zitplaatsen

Van belang bij het boeken van jouw kaarten voor een theaterbezoek is te weten dat de zitplaatsen voor aanvang van de voorstelling worden toegewezen in de zaal. Dit is ten opzichte van de vorige seizoenen een verandering en heeft te maken met de 1,5 meter die wij in acht nemen tijdens jouw theaterbezoek. Je kaartje koop je dus ongeplaceerd. Dit betekent dat de stoel en rij die je uitkiest op de plattegrond en op jouw ticket staat vermeld, wellicht niet overeenkomt met de plaats die je krijgt aangewezen voorafgaand aan de voorstelling. Natuurlijk proberen wij wel rekening te houden met jouw wensen. Deze kun je aangeven bij een van de gastheren/gastvrouwen voorafgaand aan de voorstelling.

Vanaf welk moment zijn de deuren geopend?

De deuren van de theaterzaal gaan 30 minuten voordat de voorstelling begint open. Er zijn geen tijdslots waar je rekening mee hoeft te houden. 

Hoe wordt mijn kaartje gecontroleerd?

Bij de kaartcontrole wordt jouw e-ticket op veilige wijze gecontroleerd. Onze gastvrouwen/-heren scannen jouw kaart. 

Kan mij de toegang tot Theater Koningshof geweigerd worden?

Bij het kopen van een kaart gaan bezoekers, in aanvulling op de algemene bezoekersvoorwaarden, akkoord met onze hygiënemaatregelen en de maatregelen bij gezondheidsklachten. Volgens de RIVM-richtlijnen worden bezoekers geacht thuis te blijven bij gezondheidsklachten als neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoest of verhoging. Onze medewerkers kunnen bij de ingang van Theater Koningshof een controlegesprek voeren met bezoekers om in te schatten of er gezondheidsrisico’s zijn. Als de gezondheid van een bezoeker naar inschatting van een medewerker van Theater Koningshof op de dag van het evenement een risico oplevert, zal toegang tot het gebouw geweigerd worden.

Wat als ik gezondheidsklachten heb voorafgaand aan de voorstelling of activiteit?

Als je gezondheidsklachten hebt voorafgaand aan de voorstelling, het evenement of de activiteit dan kan je tot drie dagen voor de voorstelling kosteloos je kaart retourneren. Van drie dagen voorafgaand tot 17.00 uur op de dag van het evenement kan je bij gezondheidsklachten de waarde van jouw kaart omzetten naar een voucher voor later gebruik. 

Hoe zijn de looproutes geregeld in Theater Koningshof?

Vanaf de hoofdingang zijn er bij Theater Koningshof looprotutes aangegeven naar de veschillende zalen, waardoor bezoekers elkaar zo minimaal mogelijk kruisen. Er zijn voldoende gastheren en -vrouwen aanwezig om alle bezoekers te begeleiden en te zorgen voor een goede doorstroom. Wij zorgen ervoor dat deuren in het gebouw zoveel mogelijk openstaan, zodat je als bezoeker geen deurklinken hoeft aan te raken. Op verschillende plaatsen in het gebouw wordt het publiek eraan herinnerd zich aan de veiligheidsvoorschriften te houden. We vragen onze bezoekers om altijd de aanwijzingen van onze medewerkers op te volgen.

Is de garderobe geopend?

Ja, de garderobe is geopend. 

Kan ik iets drinken in de foyer voorafgaande aan of na de voorstelling?

Er wordt horeca gefaciliteerd bij de voorstellingen en films en overige activiteiten in het gebouw. De nu geldende horeca-regels zijn ook van toepassing in het theater.

Zijn de toiletten in het gebouw te gebruiken?

Ja, de toiletten zijn open. Natuurlijk wordt van iedereen verwacht voldoende afstand te bewaren tot elkaar.  Handen kunnen gewassen worden met desinfecterende zeep en papieren wegwerphanddoekjes. Ook is er desinfecterend schoonmaakmiddel aanwezig om – indien gewenst – zelf het toilet te kunnen reinigen.

Hoeveel mensen laten jullie toe in de zalen?
Theaterzaal: 84 stoelen of 100 stoelen, hierbij wordt in overleg met de artiesten op het achtertoneel gespeeld. Voor de mogelijkheden van de overige zalen, neem je het best direct contact op met het secretariaat van Theater Koningshof (van di t/m vr van 10.00 – 17.00 uur).

Hoe ziet de stoelopstelling in de theaterzaal eruit?

Bij 84 stoelen vind je de vertrouwde tribune waar per twee zitten mogelijk is. Tussen de huishoudens worden drie stoelen vrijgelaten. Voor de gelegenheid is over deze drie stoelen een tafeltje gemaakt waar je je drankje kan op plaatsen. 

Bij 100 stoelen speelt de artiest, in overleg, op het achtertoneel en hebben we op het bekende podium losse stoelen en tafeltjes op 1,5m van elkaar bijgeplaatst. 

Het is te allen tijde van belang dat bezoekers bij het betreden van de zaal de aanwijzingen van de medewerkers volgen. 

Hoe vind ik mijn plaats in de zaal?

De voorstellingen zijn niet geplaceerd. Bezoekers worden door de gastheren en -vrouwen ter plekke naar hun stoel gewezen op volgorde van binnenkomst. Het is van belang dat bezoekers bij het betreden van de zaal de aanwijzingen van de medewerkers volgen. Er zijn voldoende medewerkers aanwezig om alle bezoekers te begeleiden naar hun plaats en te zorgen voor een goede doorstroom.

Heeft de voorstelling een pauze?

Dit is verschillend per voorstelling. Vraag de medewerkers of er een pauze is ja/nee. In het algemeen geldt: er is een pauze behalve bij de kindervoorstellingen en vaak ook niet bij de films. 

Wat zijn de maatregelen wat betreft ventilatie in Theater Koningshof?

Theater Koningshof heeft een luchtverversingssysteem dat voortdurend frisse lucht van buiten naar binnen voert en de lucht uit de zalen afvoert naar buiten. Dit zorgt ervoor dat binnen Theater Koningshof geen recirculatie van de lucht plaatsvindt. Er wordt dus geen 'gebruikte' lucht opnieuw de zaal of het gebouw ingeblazen. De luchtverversing vindt bovendien op maximale snelheid plaats. Met deze maatregelen - genomen in overleg met een technisch adviseur - doen wij het maximale om te voorkomen dat het virus zich via de luchtbehandeling zou kunnen verspreiden.

Kan ik tijdens de voorstelling de zaal verlaten?

Het is mogelijk om tijdens de voorstelling de zaal te verlaten. Helaas is het niet mogelijk om hierna weer in de zaal terug te keren.

Mag ik opstaan tijdens het slotapplaus?

We vragen onze bezoekers om tijdens het slotapplaus niet op te staan. Wij verzoeken je te blijven zitten totdat je op aanwijzing van onze gastheren en -dames de zaal kan verlaten.

Kan ik na het concert nog even napraten in Theater Koningshof?

Wij verzoeken je na de voorstelling te blijven zitten totdat je op aanwijzing van onze medewerkers de zaal kan verlaten. Je verlaat de zaal via een duidelijk aangegeven route. Je kan in het Atrium nog een drankje drinken na afloop. Echter, met zitplaats. Ook hierbij gelden de richtlijnen van het RIVM. 

Wat gebeurt er met mijn kaartje als het concert verplaatst of geannuleerd wordt?

Je loopt geen risico als je kaarten koopt voor onze voorstellingen: Theater Koningshof bied je de mogelijkheid om de waarde van gekochte kaarten voor een geannuleerde of verplaatste voorstelling om te zetten naar een voucher of restitutie. Zo ben je er altijd van verzekerd dat je jouw geld terugkrijgt. Of je kiest eenvoudig kaarten uit voor een andere voorstelling. 

Mondkapje

Het dragen van een mondkapje in het Atrium is niet meer nodig. 

Verhuringen

Voor het afspreken van bijeenkomsten, vergaderingen, workshops e.d. kun je contact met ons op te nemen om de mogelijkheden te bespreken met inachtneming van de geldende maatregelen: secretariaat@theaterkoningshof.nl

Suggesties?

Opmerkingen/ideeën/suggesties kun je mailen naar: info@theaterkoningshof.nl. 

Gelukkig draaien wij weer! Blij zijn wij met voorstellingen die weer in Theater Koningshof staan, met het publiek dat geroerd raakt door verschillende artiesten, muziek die wij horen van de muzieklessen van muziek@maassluis, dansende kinderen tijdens de danslessen van DanceCompany M'Joy, een performance van het Jeugdtheaterhuis en met vele groep 8-ers die staan te stralen op het podium met de eindmusical en met de activiteiten in het theater. Bovendien zijn wij volop open met een mooi zomerprogramma en Parklif/ve festival deze zomer.

Wij houden ons bij alle activiteiten en voorstellingen aan de 1,5 meterregel en geldende regels van het RIVM. Wij werken zonder toegangstesten of vaccinatiebewijzen. Voor de voorstellingen geldt: de voorstellingen zijn ongeplaceerd. Dit betekent dat de rijnummers/stoelnummers die vermeld staan op het ticket voorlopig niet gelden in de zaal. Deze worden aangewezen door de gastheer/gastdames. Dit om de 1,5 meter te kunnen blijven handhaven. 

Wij danken jullie voor het begrip en zien jullie natuurlijk heel graag terug in Theater Koningshof!