Corona maatregelen

Update 15 april 2021

Nog even geduld...
Wij hebben via de persconferentie van dinsdag 13 april kennisgenomen dat de lockdown tot en met 11 mei 2021 wordt verlengd. Dit houdt in dat Theater Koningshof helaas ook tot en met dinsdag 11 mei 2021 de deuren gesloten moet houden.


Wat verlangen wij naar een vol theater met lachende gezichten!
Wij gaan opnieuw hard aan de slag om alle voorstellingen die tot en met dinsdag 11 mei zouden plaatsvinden te verplaatsen naar een nieuwe speeldatum. Per voorstelling ontvangen alle kaartverkopers persoonlijk bericht van ons. Wij informeren je of de voorstelling verplaatst of definitief geannuleerd wordt en wat er met de huidige toegangskaarten gebeurt. Wij verlangen naar een volle zaal, steeds een stapje dichterbij!
Wij willen jullie enorm bedanken voor jullie geduld in deze periode. En houd ons alternatieve programma in de gaten: mooie livestreams op stapel om cultuur dichtbij jullie te brengen!

De (gratis) live stream Lach op vrijdag vindt plaats op 16 april a.s., aanvang 20.00 uur. Reserveer een (gratis) ticket via de button: https://bit.ly/31xHbdy De link wordt je gemaild voor aanvang van het evenement. Wij kijken ernaar uit. Wij hopen jullie ook!

Update 3 februari 2021

Helaas blijven ook onze deuren nog gesloten tot en met 2 maart a.s. vanwege de verlengde lockdownperiode. Wij blijven de moed erin houden: blijf ons volgen. Binnenkort een geweldige livestream voor jullie, een mooie valentijnsactie voor de broodnodige harten onder de riem en een nieuw voorstellingsproject in het voorjaar. Natuurlijk zijn wij ook bezig met de nieuwe programmering, want wij kijken er enorm naar uit jullie weer te zien, dat gaat komen! Helaas worden de voorstellingen en films die in februari gepland stonden verplaatst of geannuleerd. Kaarthouders worden persoonlijk op de hoogte gesteld.

Houd vol!

Update 4 januari 2021

Beste bezoekers van Theater Koningshof,

Afgelopen dinsdagavond is bekend gemaakt dat de lockdown verlengd wordt met nog eens drie weken. Natuurlijk is dit voor ons allemaal een wederom ingrijpend besluit. We zullen ons erbij moeten neerleggen, hoe moeilijk het ook is. Wij kijken uit naar het draaien van ons theater op 'normale' wijze. Helaas moeten ook wij nog meer geduld hebben. 

Wij gaan weer opnieuw voorstellingen annuleren en/of verplaatsen. Dit vergt tijd en energie, maar we doen er alles aan om nieuwe mogelijkheden te bekijken om zoveel mogelijk voorstellingen te kunnen verplaatsen. Wij zullen jullie berichten wat er met de voorstellingen die jullie geboekt hebben, zal gebeuren. De tickets kunnen jullie houden voor de voorstelling op de nieuwe datum, jullie kunnen ervoor kiezen een voucher van het theater te nemen of het geld van de aangekochte tickets te laten retourneren. Het is een flinke klus om dit alles te bewerkstelligen en dit kost tijd en energie. Wij vragen jullie hiervoor jullie begrip en geduld.

In deze tijd ontwikkelen wij ook nieuwe projecten en alternatieven en zijn we ondanks de onzekere tijd, bezig met het samenstellen van het programma voor volgend seizoen. In het nieuwe seizoen zijn er naast de verplaatsingen van de voorstellingen, natuurlijk veel mooie nieuwe voorstellingen te zien op het gebied van cabaret, zang, dans, toneel, jeugd en films in ons theater. Wij kijken er nu al naar uit om jullie weer live te begroeten zodat we weer met elkaar kunnen genieten van wat het theater ons brengt.

Voor nu danken wij jullie voor jullie begrip en steun. Houd moed, blijf gezond en wanneer het weer kan, verwelkomen wij jullie weer heel graag in ons theater.

Lieve groet,

Team Theater Koningshof

Update 5 november 2020


We hadden het zien aankomen, echter kwam de mededeling gisterenavond toch nog hard aan. Alle theaters en bioscopen sluiten vanaf morgen 5 november voor twee weken hun deuren vanwege de nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het Coronavirus. Dit betekent dat alle voorstellingen en films de komende twee weken niet door zullen gaan. Wij zullen de kaarthouders zo snel mogelijk persoonlijk berichten over de verplaatste voorstellingen. Houd de website en Facebook in de gaten voor actuele informatie en verplaatsingen omtrent de voorstellingen, activiteiten en films.

Wij willen jullie bedanken voor jullie steun. Rest ons niets anders dan vol te houden en dat gaan we doen! Houd moed. 

Lieve groet,

Team Theater Koningshof

Laatste update: 13 oktober 2020

Het kabinet heeft dinsdagavond 13 oktober nieuwe maatregelen aangekondigd. Het maximum aantal bezoekers per voorstelling is vooralsnog 30 bezoekers per voorstelling. De maatregelen gelden in ieder geval de komende vier weken tot 11 november a.s. Dit betekent dat voorstellingen tot die datum verplaatst zullen worden of op een andere manier worden ingevuld. Uiteraard krijgt iedereen die kaartjes heeft voor één van deze voorstellingen van ons nog persoonlijk bericht. Hiervoor hebben wij even onze tijd nodig. Wij verzoeken je om geen contact met ons op te nemen. Iedereen met kaarten voor de betreffende voorstellingen ontvangt van ons bericht per mail. Je kunt nieuwe informatie ook terug vinden op deze website en Facebook.

Films
De filmprogrammering blijft ongewijzigd. Het maximaal aantal personen is hierbij 30 personen. 

Horeca bij voorstellingen en films

Er wordt geen horeca gefaciliteerd bij de voorstellingen en films en overige activiteiten in het gebouw.

Houd anderhalve meter afstand
- Bij klachten; blijf thuis en volg de aanwijzingen van het RIVM.
- Wij volgen het dringende, landelijke advies om in publieke ruimtes een mondkapje te dragen. Zodra u op uw plaats zit, mag het mondkapje af. 

Wij houden ons aan de RIVM richtlijnen en hopen op uw medewerking en begrip. Bovendien zijn wij geheel Corona-proof ingericht. Kijk op www.rivm.nl voor alle maatregelen en het laatste nieuws.

Laatste update: 30 september 14.00 uur

N.a.v. de persconferentie van maandagavond 28 september, zijn wij in afwachting welke maatregelen er voor ons gaan gelden. Er zijn waarschijnlijk uitzonderingen van toepassing op de aangescherpte maatregelen voor theaters. Wij hopen hier snel meer duidelijkheid over te krijgen vandaag of morgen. Vooralsnog gaan alle voorstellingen nog door, behalve de Book Club (Ladies Only), dit hebben wij toch helaas moeten annuleren vanwege de opgelegde maatregelen die deze dagen gelden.  Wij hopen dus nog op een wijziging en versoepeling voor de theaters. Indien dit wijzigt, zullen wij jullie persoonlijk mailen zodra wij meer informatie hebben. Houd ook de website en de socials in de gaten.

Op dit moment moeten wij ons aan de restricties houden van de veiligheidsregio. Dit betekent het volgende voor de komende weekplanning wat betreft de voorstellingen en films:

- Book Club Ladies Only: 30 september, 1 oktober en 2 oktober - definitief geannuleerd.

- Terras van de Ontmoeting: gaat door

- Kick off Ontbijt met verrassend fietsbelconcert: 1 oktober - gaat door

- Theaterontmoeting met HIgh Tea: 2 oktober - gaat door

- You can't stop the beat musicalproductie: zondag 4 oktober - hier komt een dezer dagen meer informatie over. Indien de voorstelling niet door kan gaan in verband met de maatregelen, mailen wij je persoonlijk en wordt er een bericht geplaatst op deze site en socials. Wij hopen dit z.s.m. te weten. De voorstelling zal dan worden verplaatst naar een later te bepalen datum.

We houden jullie op de hoogte via de site en socials. Heb je vragen? Mail dan naar: kaartverkoop@theaterkoningshof.nl (liever niet bellen vanwege de drukte).

Zie www.rivm.nl voor alle maatregelen en het laatste nieuws.

Bedankt voor jullie lieve steun en begrip! Laten we met elkaar hopen dat dit binnenkort voorbij is en er alles aan doen! Stay safe!

Team Theater Koningshof

Laatste update: 22 september 14:03 uur

Informatie over jouw theaterbezoek aan Theater Koningshof

Er vinden weer voorstellingen plaats in Theater Koningshof. Gelukkig is het gebouw ruim opgezet, met brede gangen, een grote foyer en ruime zalen. Binnen de 1,5m richtlijn is er in de theaterzaal een beperkte capaciteit. Afhankelijk van de gekozen opstellingen kunnen we verantwoord 62 of 100 bezoekers in de theaterzaal laten genieten van ons programma. Bij kinder- en jeugdvoorstellingen ligt de capaciteit anders.

Wij begrijpen dat je vragen hebt over jouw bezoek aan Theater Koningshof. Hieronder proberen we deze vragen – van plaatsen in de zaal, luchtventilatie en horecabeleid te beantwoorden. Heb je na het lezen van onderstaande informatie nog vragen? Neem dan contact op met het secretariaat van Theater Koningshof. Het secretariaat is bereikbaar van dinsdag t/m vrijdag en vanaf een uur voor aanvang van de activiteit, op 010 5911430 of via e-mail: info@theaterkoningshof.nl of kaartverkoop@theaterkoningshof.nl.

Bezoekers die met elkaar een huishouden of een sociale identiteit vormen, kunnen bij elkaar zitten. Dit gaat op basis van vertrouwen. Theater Koningshof kan niet controleren of bezoekers tot hetzelfde huishouden en/of tot eenzelfde identiteit behoren. Tussen de huishoudens worden steeds 3 lege stoelen vrijgehouden. Kinderen tot 12 jaar hoeven geen afstand te houden, jongeren tot 18 jaar houden tot volwassenen de 1,5 meter afstand. 

Kan ik mijn handen desinfecteren bij binnenkomst?

Bij alle ingangen is desinfectiegel beschikbaar om handhygiëne toe te passen.

Hoe laat beginnen de voorstellingen en/of de activiteiten?

Vanwege de beperkte capaciteit van de theaterzaal vinden voorstellingen veelal tweemaal op een middag of avond plaats. Daarom zijn de aanvangstijden dit najaar anders dan je van ons gewend bent. Meestal beginnen de voorstellingen nu om 19.00 of om 21.00 uur. Sommige producties starten alsnog om 20.15 uur. Controleer goed de tijd op jouw ticket want de aanvangstijden kunnen nogal verschillen.

Zitplaatsen

Van belang bij het boeken van jouw kaarten voor een theaterbezoek is te weten dat de zitplaatsen voor aanvang van de voorstelling worden toegewezen in de zaal. Dit is ten opzichte van de vorige seizoenen een verandering en heeft te maken met de 1,5 meter die wij in acht nemen tijdens jouw theaterbezoek. Je kaartje koop je dus ongeplaceerd. Dit betekent dat de stoel en rij die je uitkiest op de plattegrond en op jouw ticket staat vermeld, wellicht niet overeenkomt met de plaats die je krijgt aangewezen voorafgaand aan de voorstelling. Natuurlijk proberen wij wel rekening te houden met jouw wensen. Deze kun je aangeven bij een van de gastheren/gastvrouwen voorafgaand aan de voorstelling.

Vanaf welk moment zijn de deuren geopend?

De deuren van de theaterzaal gaan 30 minuten voordat de voorstelling begint open. Er zijn geen tijdslots waar je rekening mee hoeft te houden. 

Hoe wordt mijn kaartje gecontroleerd?

Bij de kaartcontrole wordt jouw e-ticket op veilige wijze gecontroleerd. Onze gastvrouwen/-heren scannen jouw kaart. 

Kan mij de toegang tot Theater Koningshof geweigerd worden?

Bij het kopen van een kaart gaan bezoekers, in aanvulling op de algemene bezoekersvoorwaarden, akkoord met onze hygiënemaatregelen en de maatregelen bij gezondheidsklachten. Volgens de RIVM-richtlijnen worden bezoekers geacht thuis te blijven bij gezondheidsklachten als neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoest of verhoging. Onze medewerkers kunnen bij de ingang van Theater Koningshof een controlegesprek voeren met bezoekers om in te schatten of er gezondheidsrisico’s zijn. Als de gezondheid van een bezoeker naar inschatting van een medewerker van Theater Koningshof op de dag van het evenement een risico oplevert, zal toegang tot het gebouw geweigerd worden.

Wat als ik gezondheidsklachten heb voorafgaand aan de voorstelling of activiteit?

Als je gezondheidsklachten hebt voorafgaand aan de voorstelling, het evenement of de activiteit dan kan je tot drie dagen voor de voorstelling kosteloos je kaart retourneren. Van drie dagen voorafgaand tot 17.00 uur op de dag van het evenement kan je bij gezondheidsklachten de waarde van jouw kaart omzetten naar een voucher voor later gebruik. 

Hoe zijn de looproutes geregeld in Theater Koningshof?

Vanaf de hoofdingang zijn er bij Theater Koningshof looprotutes aangegeven naar de veschillende zalen, waardoor bezoekers elkaar zo minimaal mogelijk kruisen. Er zijn voldoende gastheren en -vrouwen aanwezig om alle bezoekers te begeleiden en te zorgen voor een goede doorstroom. Wij zorgen ervoor dat deuren in het gebouw zoveel mogelijk openstaan, zodat je als bezoeker geen deurklinken hoeft aan te raken. Op verschillende plaatsen in het gebouw wordt het publiek eraan herinnerd zich aan de veiligheidsvoorschriften te houden. We vragen onze bezoekers om altijd de aanwijzingen van onze medewerkers op te volgen.

Is de garderobe geopend?

Nee, de garderobe is niet geopend. Je kan jouw jas mee de zaal in nemen. 

Kan ik iets drinken in de foyer voorafgaande aan of na de voorstelling?

Er wordt geen horeca gefaciliteerd bij de voorstellingen en films en overige activiteiten in het gebouw.

Zijn de toiletten in het gebouw te gebruiken?

Ja, de toiletten zijn open. Natuurlijk wordt van iedereen verwacht voldoende afstand te bewaren tot elkaar. Medewerkers van Theater Koningshof zullen hier extra op letten. Handen kunnen gewassen worden met desinfecterende zeep en papieren wegwerphanddoekjes. Ook is er desinfecterend schoonmaakmiddel aanwezig om – indien gewenst – zelf het toilet te kunnen reinigen.

Hoeveel mensen laten jullie toe in de zalen?
Theaterzaal: 62 stoelen of 100 stoelen, hierbij wordt in overleg met de artiesten op het achtertoneel gespeeld. Voor de mogelijkheden van de overige zalen, neem je het best direct contact op met het secretariaat van Theater Koningshof (van di t/m vr van 10.00 – 17.00 uur).

Hoe ziet de stoelopstelling in de theaterzaal eruit?

Bij 62 stoelen vind je de vertrouwde tribune waar per twee zitten mogelijk is. Tussen de huishoudens worden drie stoelen vrijgelaten. Voor de gelegenheid is over deze drie stoelen een tafeltje gemaakt waar je je drankje kan op plaatsen. We laten telkens een rij leeg. 

Bij 100 stoelen speelt de artiest, in overleg, op het achtertoneel en hebben we op het bekende podium losse stoelen en tafeltjes op 1,5m van elkaar bijgeplaatst. 

Het is te allen tijde van belang dat bezoekers bij het betreden van de zaal de aanwijzingen van de medewerkers volgen. 

Hoe vind ik mijn plaats in de zaal?

De voorstellingen zijn niet geplaceerd. Bezoekers worden door de gastheren en -vrouwen ter plekke naar hun stoel gewezen op volgorde van binnenkomst. Het is van belang dat bezoekers bij het betreden van de zaal de aanwijzingen van de medewerkers volgen. Er zijn voldoende medewerkers aanwezig om alle bezoekers te begeleiden naar hun plaats en te zorgen voor een goede doorstroom.

Heeft de voorstelling een pauze?

De voorstellingen in het najaar hebben geen pauze. Voorafgaand aan de voorstelling kan je bij binnenkomst een drankje krijgen. Je mag het drankje meenemen in de zaal. Meestal is een drankje inbegrepen in de kaartprijs. Anders kan je drankje per voorkeur met PIN afrekenen. 

Wat zijn de maatregelen wat betreft ventilatie in Theater Koningshof?

Theater Koningshof heeft een luchtverversingssysteem dat voortdurend frisse lucht van buiten naar binnen voert en de lucht uit de zalen afvoert naar buiten. Dit zorgt ervoor dat binnen Theater Koningshof geen recirculatie van de lucht plaatsvindt. Er wordt dus geen 'gebruikte' lucht opnieuw de zaal of het gebouw ingeblazen. De luchtverversing vindt bovendien op maximale snelheid plaats. Met deze maatregelen - genomen in overleg met een technisch adviseur - doen wij het maximale om te voorkomen dat het virus zich via de luchtbehandeling zou kunnen verspreiden.

Kan ik tijdens de voorstelling de zaal verlaten?

Het is mogelijk om tijdens de voorstelling de zaal te verlaten. Helaas is het niet mogelijk om hierna weer in de zaal terug te keren.

Mag ik opstaan tijdens het slotapplaus?

We vragen onze bezoekers om tijdens het slotapplaus niet op te staan. Wij verzoeken je te blijven zitten totdat je op aanwijzing van onze gastheren en -dames de zaal kan verlaten.

Kan ik na het concert nog even napraten in Theater Koningshof?

Wij verzoeken je na de voorstelling te blijven zitten totdat je op aanwijzing van onze medewerkers de zaal kan verlaten. Je verlaat de zaal via een duidelijk aangegeven route. Je kan in het Atrium nog een drankje drinken na afloop. Echter moet je een zitplaats uitzoeken. Staand iets drinken en napraten is niet mogelijk. Ook hierbij gelden de richtlijnen van het RIVM. 

Wat gebeurt er met mijn kaartje als het concert verplaatst of geannuleerd wordt?

Je loopt geen risico als je kaarten koopt voor onze voorstellingen: Theater Koningshof bied je de mogelijkheid om de waarde van gekochte kaarten voor een geannuleerde of verplaatste voorstelling om te zetten naar een voucher of restitutie. Zo ben je er altijd van verzekerd dat je jouw geld terugkrijgt. Of je kiest eenvoudig kaarten uit voor een andere voorstelling. 

Mondkapje

Het dragen van een mondkapje in het Atrium wordt dringend geadviseerd. Tijdens de voorstelling mag het mondkapje af.

Verhuringen

Naar aanleiding van de nieuwe maatregel met betrekking op bijeenkomsten met meer dan 50 personen, verzoeken wij u, bij het beleggen van bijeenkomsten met meer dan 50 personen, contact met ons op te nemen om de mogelijkheden te bespreken met inachtneming van de juiste maatregelen: secretariaat@theaterkoningshof.nl

Suggesties?

Opmerkingen/ideeën/suggesties kun je mailen naar: info@theaterkoningshof.nl. 

Laatste update: 20 juli 2020, 13.30 uur

Onze deuren zijn al weer sinds juni geopend! Films, voorstellingen en overige activiteiten zijn weer te bezoeken, mits de 1.5 meter in acht wordt genomen en we ons houden aan de veiligheidsvoorschriften van het RIVM. Theater Koningshof hoeft geen max. aantal personen meer te hanteren. Maar door de 1.5 meter regel betekent het voor de theaterzaal dat we maximaal 100 gasten tegelijk kunnen verwelkomen. Bij de kindervoorstellingen is dit gelukkig nog iets ruimer. Deze mogelijkheden blijven gelden zolang deze regel van kracht is. 

NIEUW SEIZOEN START:
Donderdag 23 juli om 11.00 uur start Theater Koningshof de verkoop van alle voorstellingen in de periode september t/m december 2020.

De kaartverkoop gaat uitsluitend online via www.theaterkoningshof.nl. Wees er dus op tijd bij, vol is vol. Sommige voorstellingen worden twee keer op een avond gespeeld, om meer bezoekers een plek te kunnen bieden. 

Zoals je van Theater Koningshof gewend bent, ontmoet je terug bekende namen: o.a. Jandino, Nits, Peppa Pig en Freek de Jonge. Maar er is ook nog ruimte voor nieuwe uitdagingen: Fuse – klassiek muziek en het Maassluise bureau Keytoe gaat het theater in!

Het theaterprogramma bevat ook enkele inhaalvoorstellingen die tijdens de coronacrisis geannuleerd moesten worden. Bezoekers die daar reeds kaarten voor hadden zijn op de hoogte gebracht van de nieuwe datum of krijgen binnenkort nog bericht over de nieuwe datum of annulering van de voorstelling. Als iedereen zijn kaarten zijn omgeboekt, kunnen andere geïnteresseerden ook voor deze voorstellingen nog kaartjes (bij-)kopen. Zo is er nog plek bij Petra Berger, Spruit & Opperman en Angela Groothuizen.

Later in het jaar maken we het tweede deel (voorstellingen tussen januari en juni 2021) bekend. 

We kijken er naar uit jullie weer te ontmoeten in de vertrouwde theaterzaal van Maassluis.

Laatste update: 25 mei 2020, 11.15 uur

We gaan weer open! We zijn blij dat we ons publiek vanaf 1 juni ook weer in Theater Koningshof kunnen ontvangen. We kijken er erg naar uit. We kunnen bijna niet meer wachten.

Hoe gaan we het doen?
In de maand juni is er iedere vrijdagavond een film en op zaterdagavond kan je genieten van een muziekband. Ook starten vele van onze partners weer met hun programma, zoals: muziek@maassluis, M’Joy, HorizonTaal… Gedurende de week zijn onze zalen terug te huren voor allerlei soorten activiteiten, op gepaste afstand van elkaar.

Natuurlijk alles Coronaproof en volgens de maatregelen van het RIVM. We hebben druk achter de schermen het theatergebouw verbouwd om onder veilige omstandigheden je een fijne belevenis in Theater Koningshof te geven. 

Kaartverkoop in juni
Voor de programmering in de theater- en filmzaal moet je vooraf een kaartje reserveren. Kaarten zijn online te reserveren. Betalen aan de kassa is toegestaan, maar raden we af. De meest hygiënische en veilige manier van betaling is namelijk  digitaal. Per voorstelling zijn momenteel 30 kaarten beschikbaar. Je kan maximaal twee tickets per reservering bestellen. Ticketverkoop is ongeplaceerd. Onze medewerkers wijzen je bij aanvang een zitplaats toe. Na je reservering ontvang je van ons ook nog een mail met verdere informatie over je bezoek.

Jouw bezoek aan Theater Koningshof
Uiteraard houden wij ons strikt aan de richtlijnen en zijn maatregelen getroffen om je bezoek zo veilig mogelijk te laten verlopen. Voor het bezoek worden alle bezoekers gecheckt op ziekteverschijnselen. Daarbij zorgen we zoveel mogelijk voor eenrichtingsverkeer. Door middel van affiches, infoborden en stickers worden bovendien looproutes en veiligheidsregels in en rondom het gebouw aangegeven.

Bij aankomst word je, zoals voorheen, ontvangen door onze gastheren en -vrouwen. De garderobe is bij de activiteiten niet in gebruik. Jas en tas kan je meenemen in de zaal. In het Atrium is er een ruim assortiment aan consumpties te koop, die je mee mag nemen de zaal in. Gelieve zoveel mogelijk contactloos te betalen. De toiletten zijn open. 

Geannuleerde voorstellingen
Achter de schermen zijn we ook nog bezig met het verplaatsen of definitief annuleren van theater- en filmvoorstellingen die we tussen maart en juni niet konden laten zien. Dit is een enorme puzzel, die helaas nog niet helemaal rond is. Dus tickethouders vragen we nog altijd om begrip en geduld. Van zodra we over alle voorstellingen heldere communicatie naar buiten kunnen brengen, zullen we iedereen via de mail op de hoogte brengen. We hanteren hierbij de uitgangspunten van de landelijke campagne ‘bewaar je ticket, geniet later’, zie Bewaar je ticket, geniet later.

Laatste update: 15 mei 2020, 11.15 uur

Beste bezoekers,

Onder voorbehoud van veranderende maatregelen van het kabinet, opent Theater Koningshof per 1 juni terug de deuren voor maximaal 30 personen, inclusief personeel.
We starten als eerste met het organiseren van lessen, cursussen, workshops en (kleine) vergaderingen in samenwerking met onze huispartners (o.a. muziek@maassluis, Scholing Randstad, HorizonTaal…). In juni starten we ook weer met het tonen van films op vrijdagavond. De horeca biedt op aangepaste wijze een assortiment drinken aan. 

Het gebouw, en daarmee ook de balie, zijn nog gesloten. Ook zijn we telefonisch nog niet bereikbaar. Via de mail kan je ons het makkelijkst bereiken.
Zodra we meer duidelijkheid hebben over de exacte start vanaf 1 juni, zullen we via de gekende media onze informatie delen.

Theatervoorstellingen voor 30 personen zijn helaas nog niet echt haalbaar. 
Daarom komen we vanaf 25 mei naar jou toe met theatervoorstellingen. Vanaf dan draaien we ons nieuwe programma: Theater aan de deur! Houd onze site hiervoor in de gaten.

We doen ons uiterste best om zoveel mogelijk voorstellingen te verplaatsen naar een later moment. Indien dit lukt, dan blijven reeds gekochte kaarten geldig. Bezoekers ontvangen hierover per e-mail bericht.

Met vriendelijke groet,

Wim Staessens
Directeur

Laatste update: 28 april 2020, 18.00 uur

Verlenging sluiting Theater Koningshof 

Beste bezoeker, 

Naar aanleiding van de maatregelen die afgelopen dinsdag 21 april door het kabinet zijn afgekondigd, is besloten dat de verlenging van de sluiting van Theater Koningshof tot en met 28 april, verlengd wordt tot en met 19 mei a.s. Vooralsnog zijn de films en voorstellingen tot en met 1 juni a.s. afgelast. Over het eventueel annuleren van films en voorstellingen na 1 juni a.s. wordt in mei een besluit genomen door de overheid.

Het is op dit moment nog uiterst onzeker of we vanaf 19 mei, respectievelijk 1 juni, wel echt open mogen. Vanwege deze reden communiceren wij nog geen afgelaste of nieuwe voorstellingsdata. Hierin vragen we wederom jullie begrip en geduld. 

Door de uitzonderlijke drukte verzoeken wij je om uitsluitend via e-mail contact met ons op te nemen (kaartverkoop@theaterkoningshof.nl). Op onze website is de meest actuele informatie beschikbaar en vind je mogelijk ook het antwoord op jouw vragen.

Zorg goed voor elkaar en houd vol.
Met vriendelijke groet, mede namens team Theater Koningshof,

Wim Staessens (directeur)

Laatste update: woensdag 15 april, 12.30 uur

Bewaar je tickets, geniet later

Beste gasten,

We vragen al een aantal weken veel geduld en begrip. We zijn oprecht dankbaar daarvoor, net als voor alle hartverwarmende reacties die we krijgen. De (financiële) consequenties van de sluiting van Theater Koningshof vanaf half maart zijn groot. Tientallen voorstellingen, films, evenementen en verhuringen zijn geannuleerd. 

Theater Koningshof is in ieder geval tot 28 april voor verhuringen gesloten en voorstellingen en films zijn tot 1 juni a.s. geannuleerd. Het is op dit moment nog uiterst onzeker of we vanaf 28 april, respectievelijk 1 juni, wel echt open mogen. 

Natuurlijk zijn we niet bij de pakken gaan neerzitten. Achter de schermen is begonnen met achterstallig onderhoud en probeert Theater Koningshof voor alle geannuleerde voorstellingen, verhuringen, projecten en evenementen vervangende data voor het publiek aan te bieden. Dit zal moeten gaan passen in de agenda’s van diverse partijen. Het is geen sinecure dit te realiseren, omdat we niet weten wanneer we de deuren weer open kunnen gooien. 

Omdat we nog niet weten wanneer we open mogen, kunnen we nu ook nog geen nieuwe data communiceren. Om die reden hebben we met de hele theatersector afgesproken dat we ons publiek pas informeren over vervangende data wanneer echt duidelijk is wanneer de deuren weer open mogen. In dit kader is ook de landelijk campagne ‘Bewaar je ticket, geniet later’ gestart. Bezoekers wordt gevraagd hun ticket(s) te behouden en zo de culturele sector te steunen. Ook Theater Koningshof vraagt aan jullie om de reeds gekochte kaarten te bewaren totdat onze deuren weer opengaan.

Als er een nieuwe datum is gevonden om de voorstelling in te halen, dan blijft het oorspronkelijke ticket gewoon geldig. Is het helaas echt niet mogelijk een voorstelling te verplaatsen en de voorstelling wordt definitief afgelast, dan wordt het volledige aankoopbedrag op een tegoed gezet. Dit kan later ingewisseld worden bij het kopen van kaartjes voor een andere film of voorstelling. Het is ook mogelijk om ervoor kiezen om de waarde van het kaartje om te zetten in een donatie, waarmee je de artiesten, makers en Theater Koningshof steunt. Dit kan je nu nog niet doen. Er is nog geen actie mogelijk. 

Wat kan ik nu wel al doen voor Theater Koningshof?  
Publiek vraagt ons in deze periode, hoe ze het lokale theater van Maassluis nu al kunnen helpen. Dat voelen wij als een enorme steun! De vraag alleen al, vinden wij geweldig. 

Je steunt ons in deze moeilijke periode enorm door Vriend van… Theater Koningshof te worden. Meer informatie hierover lees je hier. Ook kan je een donatie aan het theater doen, hiervoor kan je via de mail contact opnemen. Mail met wim@theaterkoningshof.nl.

Wil je graag jouw favoriete toneel- of muziekgezelschap, of artiest of musicus steunen, dan vragen wij rechtstreeks aan hen te doneren, via de website van het specifieke gezelschap.  

En nu, hoe verder?
Doen wij nog altijd een beroep op jullie geduld en begrip. Zodra we definitief weten wanneer we weer de deuren open mogen gooien, zullen we jullie hierover informeren. We verwachten je na 28 april, na nadere besluitvorming van de overheid, meer informatie te kunnen geven. 

Door de uitzonderlijke drukte verzoeken wij je om uitsluitend via e-mail contact met ons op te nemen (kaartverkoop@theaterkoningshof.nl). Op onze website is de meest actuele informatie beschikbaar en vind je mogelijk ook het antwoord op jouw vragen. 

We hopen op je begrip voor deze situatie en berichten je persoonlijk zodra dat kan.  

Zorg goed voor elkaar. Houd vol.
Met vriendelijke groeten, mede namens team Theater Koningshof,

Wim Staessens – directeur Theater Koningshof 

Meer informatie over ‘Bewaar je ticket, geniet later’, vind je hier.

Laatste update: dinsdag 24 maart, 13.30 uur

Sluiting Theater Koningshof verlengd tot 1 juni a.s.

Zoals gemeld gisteren tijdens de persconferentie moeten alle evenementen worden afgelast tot 1 juni a.s. in verband met de maatregelen omtrent het Coronavirus. Dit betekent dat Theater Koningshof haar deuren zal moeten sluiten tot 1 juni a.s. Natuurlijk vinden wij dit heel verdrietig, echter noodzakelijk voor de gezondheid van ons allen.

Helaas zijn wij hierdoor genoodzaakt alle voorstellingen tot 1 juni te annuleren i.v.m. de extra maatregelen rondom het Corona-virus. Alle bezoekers met kaarten van voorstellingen en films tot 1 juni worden per mail op de hoogte gesteld.  Wij zijn op het moment aan het bekijken om de voorstellingen en films naar een latere datum te verplaatsen. Wij zijn hier druk mee bezig. Het kan nog even duren voordat wij hier helderheid over hebben. Uiteraand zullen wij jullie zo snel mogelijk op de hoogte houden, zodra wij hierover meer weten. Wij vragen jullie begrip hiervoor.

Het al gekochte ticket blijft voor de nieuwe datum geldig. Wij informeren alle kaartkopers per mail over de verdere afwikkeling, zodra er een nieuwe datum voor de specifieke voorstelling of film bekend is. Houd je mail, onze website en social media in de gaten voor het laatste nieuws en natuurlijk ook voor enkele extra leuke online theatertips voor de broodnodige afleiding! Vanwege de omvang van de maatregelen zijn wij alleen voor dringende vragen bereikbaar via mail: kaartverkoop@theaterkoningshof.nl.

Heel veel dank voor jullie geduld en begrip. Sterkte de komende tijd. We'll keep in touch!

Team Theater Koningshof

Laatste update: zondag 15 maart, 20.45 uur

Lieve bezoekers, vrienden en relaties van Theater Koningshof,

Vanmiddag heeft de overheid/RIVM besloten om alle horecagelegenheden in ons land te sluiten tot en met 6 april 2020 in verband met de bestrijding van het Coronavirus. Ten behoeve van ieders gezondheid sluiten ook wij onze deuren tot en met 6 april 2020. Er zullen geen activiteiten meer plaatsvinden in Theater Koningshof tot en met deze datum. Alle voorstellingen en overige activiteiten zijn of worden geannuleerd tot en met 6 april 2020. Kaarthouders van een voorstelling in deze periode worden per mail op de hoogte gesteld. Wij zijn met alle kracht bezig om nieuwe data te plannen voor de voorstellingen en zullen jullie per mail op de hoogte stellen van het verloop hiervan. Houd ook onze website en socials in de gaten voor meer informatie.

Mochten er vragen zijn, mail ons dan: kaartverkoop@theaterkoningshof.nl. Wij zullen onze uiterste best doen jullie vragen te beantwoorden, echter kan het even duren voordat jullie vragen beantwoord worden. Dit als gevolg van de drukte en doordat we nog volop bezig zijn met het herprogrammeren van de voorstellingen en nog geen uitsluitsel kunnen geven.

Heel veel dank voor jullie begrip. Wij wensen iedereen veel sterkte toe in deze tijd en een ieder die werkt in de zorg extra veel kracht toe. Wees lief voor en bezorgd om elkaar. Wij hopen jullie na deze periode weer te mogen begroeten in ons theater en de spotlight weer aan gaat!


Lieve groet,
Team Theater Koningshof