Corona maatregelen

Theater Koningshof en corona - update 7 september 2021

Wij vragen je aandacht en begrip voor onze regels die wij hanteren i.v.m. corona. Ook geven wij antwoord op veelgestelde vragen. 

Coronatoegangsbewijzen
Onlangs heeft de overheid in haar nieuwe maatregelen aangekondigd dat er bij vertoning van kunst- en cultuur moet worden gewerkt met coronatoegangsbewijzen. De culturele sector is afgelopen anderhalf jaar dusdanig lang dicht geweest dat wij als schouwburgen en concertzalen de artiesten en gezelschappen zoveel mogelijk willen helpen de zalen weer te vullen. Dat betekent dat  Theater Koningshof voor toegang van het theater een coronatoegangsbewijs vraagt, per 17 september 2021. 

Om toegang te krijgen tot theatervoorstellingen en films dient iedereen per 17 september a.s. vanaf 13 jaar in het bezit te zijn van een geldig coronatoegangsbewijs. Dit is een door de overheid ingestelde regel die wij handhaven.  Dit geldt in ieder geval tot 1 november a.s.

Een coronatoegangsbewijs is op 3 manieren te verkrijgen:

1.     Een vaccinatiebewijs
Met CoronaCheck kan je van jouw vaccinatiebewijs een QR-code maken. Het gaat er hierbij om dat je volledig gevaccineerd bent. Zodra jouw volledige vaccinatie geregistreerd is kan je in de app of op de pagina inloggen met jouw DigiD. Vanaf 10 juli kan je 14 dagen nadat je volledig gevaccineerd bent een vaccinatiebewijs aanvragen. Als je er bij de vaccinatie toestemming voor hebt gegeven, worden jouw vaccinatiegegevens automatisch opgehaald bij het RIVM, de GGD of het ziekenhuis. Als dat niet automatisch werkt, kan je jouw vaccinatiebewijs ook zelf toevoegen aan de app. 
Op de website www.coronacheck.nl lees je hoe je van jouw vaccinatiebewijs een coronatoegangsbewijs maakt.

Daarnaast kun je jouw QR-code ook uitprinten. Hoe je een papieren bewijs maakt, lees je op https://coronacheck.nl/nl/print/.

2.   Een negatieve testuitslag
Je hebt via www.testenvoortoegang.org een afspraak gemaakt voor een gratis coronatest en een negatieve testuitslag ontvangen van maximaal 24 uur oud. Via de testlocatie ontvang je een ophaalcode die je in de Corona Check app of via www.coronacheck.nl omzet in een QR code. Deze code scannen wij in het theater. Let op: je kan de afspraak voor een coronatest pas twee weken voor de datum van het evenement inboeken. Uitsluitend testresultaten via Testen voor Toegang worden geaccepteerd.

3.    Een herstelbewijs
Heb je corona gehad en kan je dat ook aantonen met een positieve PCR-test? Dan kan je ook een zogenoemd herstelbewijs uploaden in de CoronaCheck-app. Dat gebeurt automatisch als je met DigiD inlogt op de app. Het werkt alleen als de positieve test tussen de 12 dagen en 180 dagen oud is.

De QR-code is jouw coronatoegangsbewijs. Deze kan je laten scannen bij de ingang van het theater. Vergeet niet om ook een identiteitsbewijs mee te nemen. De medewerker bij de ingang vergelijkt de gegevens van het legitimatiebewijs met die in het coronatoegangsbewijs.

Heb je geen smartphone?
Dan kan je het coronabewijs ook uitprinten via de website CoronaCheck.nl. 
Heb je nog vragen omtrent jouw coronatoegangsbewijs? Kijk dan op www.testenvoortoegang.org of op www.coronacheck.nl hier zijn alle antwoorden te vinden op hoe de CoronaCheck-app werkt en ook de meest gestelde vragen. Let op! Het gele vaccinatieboekje is niet geldig als coronatoegangsbewijs.

Vanzelfsprekend krijg je, indien je naar aanleiding van bovenstaande, besluit jouw bezoek aan Theater Koningshof op te schuiven of te annuleren, jouw geld retour of een voucher voor een voorstelling of film in ons theater op een later moment. Echter, hopen wij natuurlijk vooral dat je wel komt genieten van al het moois dat Theater Koningshof te bieden heeft. Kijk voor de veelgestelde vragen en voorwaarden verder op deze pagina.

Coronamaatregelen in Theater Koningshof 
Het is fijn om je weer te kunnen ontvangen in Theater Koningshof. Jouw theaterbezoek ziet er echter wel iets anders uit dan voorheen. Onderstaande maatregelen gelden:

- Kom niet naar Theater Koningshof als je verkoudheidsklachten, koorts of griep hebt. 
- Je toont bij binnenkomst jouw coronatoegangsbewijs. Zorg dat je ook je ID bij de hand hebt.
- De garderobe is open.
- De horecafaciliteiten in Theater Koningshof zijn geopend. 
- Vanaf 17 september gelden de rijnummers en stoelnummers die op je ticket staan en werken wij weer met geplaceerde plaatsen.
- Bovenstaande geldt voor alle film- en theatervoorstellingen.
- Een mondkapje dragen is niet meer verplicht. Het staat je natuurlijk vrij om dit wel te dragen.
- Daar waar het mogelijk is, vragen we je gepaste afstand te houden.
 

Veel gestelde vragen

Wij hebben ook nog een aantal vragen en antwoorden op een rij gezet. Je leest ze hieronder.

Hoe verloopt mijn theateravond in Theater Koningshof?
Enkele dagen voorafgaand aan jouw theaterbezoek ontvang je een servicemail. Hierin lees je alle informatie over jouw bezoek aan Theater Koningshof volgens de meest actuele richtlijnen van het RIVM en wat wij van jou verwachten.

Wat gebeurt er met mijn kaartjes van een voorstelling die door de coronacrisis niet kon doorgaan of is verplaatst?
Theater Koningshof heeft bezoekers persoonlijk, via de mail, geïnformeerd over de voorstellingen die geannuleerd of verplaatst zijn. Check ook je spambox indien je geen bericht ontvangen hebt. Check ook of je bij Theater Koningshof de juiste contactgegevens hebt ingevuld. 

De aangekochte kaarten voor een verplaatste voorstelling blijven geldig voor de voorstelling op de nieuw bepaalde datum. Indien deze datum je niet uitkomt, kun je een voucher aanvragen van het theater of aangeven jouw bedrag retour te ontvangen. Indien een voorstelling is geannuleerd kun je een voucher aanvragen van Theater Koningshof of jouw geld retour ontvangen.

Hoe kan ik kaarten kopen?
Tickets zijn verkrijgbaar via de website van Theater Koningshof en telefonisch bij de kassa van Theater Koningshof. T. 010 5911430. www.theaterkoningshof.nl

Is er een gezondheidscheck aan de deur?
Bij binnenkomst kunnen wij deze nog afnemen. Daarnaast dienen gasten vanaf 12 jaar in het bezit te zijn van een geldig coronatoegangsbewijs.

Moet ik mij vooraf laten testen?
Als je geen geldig vaccinatiebewijs hebt of geen bewijs van herstel kunt aantonen, moet je je laten testen voorafgaand aan de voorstelling. Je kunt een testafspraak maken op testenvoortoegang.org.

Ik heb geen smartphone. Kan ik nu wel naar een voorstelling?
Ja, je kunt jouw coronatoegangsbewijs ook uitprinten via de website CoronaCheck.nl. In het geval van een papieren coronabewijs, vragen wij je nadrukkelijk om jouw identiteitsbewijs ook te tonen. 

Mag ik ook het gele boekje gebruiken als coronatoegangsbewijs?
Nee, voor het verkrijgen van een geldig coronatoegangsbewijs zijn er twee mogelijkheden: met de CoronaCheck-app of met een geprint coronatoegangsbewijs via CoronaCheck.nl. Meer informatie vind je op testenvoortoegang.org

Moet ik mij laten testen als ik al gevaccineerd ben?
Nee, dat is niet nodig. Als je gevaccineerd bent, kun je een bewijs van vaccinatie via CoronaCheck-app of via coronacheck.nl maken en heb je een geldig coronatoegangsbewijs.

Wat als ik corona gerelateerde gezondheidsklachten heb op de dag van de voorstelling?
Als je corona gerelateerde gezondheidsklachten hebt op de dag van de voorstelling, dan kun je tot een uur voor aanvang van de voorstelling kosteloos de waarde van jouw theaterkaart omzetten naar een voucher voor later gebruik. 

Hoe waarborgen jullie de 1,5 meter afstand?
Op de plekken in de foyer waar rijvorming kan ontstaan is afstand houden raadzaam.

Waar kan ik straks plaatsnemen in de zaal?
Je koopt een kaartje voor een voorstelling of film met rij- en stoelnummer, deze staat op uw ticket vermeld. 

Hoe is het gesteld met het klimaatsysteem in Theater Koningshof?
Theater Koningshof werkt m.b.t. het ventilatiesysteem samen met een externe partner. Deze kijken met regelmaat onze filters op een goede werking na.

Het ventilatiesysteem van Theater Koningshof werkt van buiten naar binnen. Lucht van buiten wordt eerst gefilterd om vervolgens binnen te ventileren. Daarna wordt deze lucht weer van binnen naar buiten afgevoerd. Zo blijft de luchtverversing optimaal. Dit systeem sluit aan op de huidige verwachtingen van een goedwerkende ventilatie. Gebruik van airco’s in betreffende ruimtes raden we momenteel af. We adviseren om tijdens de activiteiten daar waar mogelijk de deur en ramen open te houden.

Hoe wordt Theater Koningshof schoongemaakt?
Naast de reguliere schoonmaak van het hele gebouw zorgen wij voorafgaand aan jouw bezoek voor intensieve schoonmaak van contactoppervlakken, zoals deurknoppen, trapleuningen en liftknoppen.

Is de garderobe geopend?
De garderobe is geopend. 

Kan ik een drankje drinken voorafgaande aan de voorstelling?
Onze horeca is geopend. 

Zijn de toiletten in het gebouw te gebruiken?
Ja, de toiletten zijn open. Natuurlijk wordt van iedereen verwacht voldoende afstand te bewaren tot elkaar. Handen kunnen gewassen worden met zeep. Er zijn papieren handdoekjes aanwezig.

Hebben de voorstellingen een pauze?
De (meeste) voorstellingen hebben een pauze, behalve de kindervoorstellingen. 

Kan ik tijdens de voorstelling de zaal verlaten?
Het is mogelijk om tijdens de voorstelling de zaal te verlaten. Onder begeleiding van onze gastheren/-dames kun je naar de zaal en jouw plek terugkeren. 

Kan ik na de voorstelling nog even napraten en iets drinken?
Je kunt na de voorstelling gerust nog even napraten in de foyer. 

Hoe verder?
Theater Koningshof volgt te allen tijde de richtlijnen van het RIVM en de overheid. Wanneer richtlijnen wijzigen, passen we het beleid en de maatregelen hierop aan. Mochten er nog vagen zijn, neem gerust contact met ons op: kaartverkoop@theaterkoningshof.nl.