Corona maatregelen

 

Theater Koningshof en corona - update 26 januari 2022

Onze deuren mogen weer wat verder open! We zijn erg blij dat er weer wat versoepelingen zijn, maar helaas zijn er wel wat restricties. We werken met 1,5 meter afstand ene CTB (coronatoegangsbewijs) controle bij de voordeur. Dit betekent dat wij niet op volle capaciteit kunnen draaien wat voorstellingen, films en evenementen betreft. We proberen natuurlijk zoveel mogelijk voorstellingen door te laten gaan, maar sommige voorstellingen kunnen door de huidige maatregelen (weer) niet doorgaan. Deze worden dan zoveel mogelijk verplaatst. We willen uiteraard iedereen de kans geven de voorstelllingen te zien en alle artiesten de kans geven eindelijk te kunnen spelen! 

Heb je een kaartje gekocht voor een voorstelling die wordt verplaatst (bijvoorbeeld omdat er te veel mensen in de zaal zitten en de voorstelling dus niet op 1,5 meter afstand kan worden gespeeld)? Dan nemen wij z.s.m. contact met je op per mail. We zijn weer (nog steeds) aan het puzzelen met de impresario's en producenten om de voorstellingen alsnog te kunnen spelen op een later moment. We vragen je nog even geduld te hebben. Als je niet gemaild wordt, kun je er vanuit gaan dat de voorstelling doorgaat! 

Op onze website staat een actueel overzicht van de voorstellingen die zullen worden verplaatst of geannuleerd - of natuurlijk gespeeld worden. 

De huidige maatregelen gelden t/m 8 maart. Daarna kijkt de overheid opnieuw naar het pakket. Wij wachten af en hopen jullie na die tijd allemaal weer met open armen te kunnen ontvangen! 

Coronamaatregelen en horeca

Onze horeca is, net als onze theaterdeuren, tot 22.00 uur geopend. Je kunt dus gewoon een drankje dringen voor de voorstelling of in de pauze - als deze er is. De regels voor onze horeca zijn nu als volgt: 

  • Vanaf 13 jaar ben je verplicht bij binnenkomst een CTB te tonen en een mondkapje te dragen
  • Tijdens het drinken van je drankje vragen we je om plaats te nemen aan één van onze tafels 
  • Draag bij het verplaatsen een mondkapje. Als je zit mag deze af. 

Coronatoegangsbewijs in Theater Koningshof 

Bij alle activiteiten in ons pand moet worden gewerkt met coronatoegangsbewijzen. Om toegang te krijgen tot ons theater dient iedereen vanaf 13 jaar in het bezit te zijn van een geldig coronatoegangsbewijs. 

Een coronatoegangsbewijs is op 3 manieren te krijgen: 

1. Een vaccinatiebewijs

Met de CoronaCheck app kun je van jouw vaccinatiebewijs een QR code maken. Het gaat er hierbij om dat je volledig gevaccineerd bent. Zodra jouw volledige vaccinatie is geregistreerd, kun je in de app of op de pagina inloggen met jouw DigiD. 14 dagen nadat je volledig gevaccineerd bent, kun je een vaccinatiebewijs aanvragen. Als je er bij de vaccinatie toestemming voor hebt gegeven, worden jouw vaccinatiegegevens automatisch opgehaald bij het RIVM, de GGD of het ziekenhuis. Als dat niet automatisch werkt, kun je je vaccinatiebewijs ook zelf toevoegen aan de app. Wil je meer weten over hoe je je coronatoegangsbewijs aanmaakt? Bekijk dan de website www.coronacheck.nl! 

Je kunt je QR-code ook uitprinten. Hoe je een papieren bewijs maakt lees je op www.coronacheck.nl/nl/print. 

2. Een herstelbewijs

Heb je corona gehad en kun je dit aantonen met een positieve PCR-test? Dan kun je ook een zogenoemd herstelbewijs uploaden in de CoronaCheck app. Dit gebeurt automatisch als je met DigiD inlogt op de app. Het werkt alleen als je positieve test tussen de 12 en 180 dagen oud is. 

De QR-code die je krijgt is jouw coronatoegangsbewijs. Deze kun je laten scannen bij de ingang van het theater. Let op: neem wel je identiteitsbewijs mee! De medewerker bij de ingang vergelijkt de gegevens van je legitimatiebewijs met die in je coronatoegangsbewijs. Via de scanner zien wij niet of je getest, gevaccineerd of immuun bent. Wel zien we je initialen en een deel van je geboortedatum. Zo kunnen wij nagaan of het coronatoegangsbewijs bij de juiste persoon hoort. Privacygevoelige, medische gegevens blijven dus te allen tijde geheim.

3. Een negatieve testuitslag

Via www.testenvoortoegang.org kun je een afspraak maken voor een gratis coronatest. Met een negatieve testuitslag kun je vervolgens een QR code aanmaken in de CoronaCheck app. Deze code blijft maximaal 24 uur geldig. Via de testlocatie ontvang je een ophaalcode die je in de CoronaCheck app omzet in een QR code. Dit kun je ook doen via www.coronacheck.nl. Wij scannen jouw code vervolgens in het theater. 

Let op: je kunt je afspraak 2 weken voor de datum van de activiteit inboeken. Een test van de GGD geeft geen ophaalcode voor de CoronaCheck app. Alleen testresultaten van Testen voor Toegang worden geaccepteerd. 

Heb je geen smartphone? 

Als je geen smartphone hebt, kun je je coronatoegangsbewijs ook printen via CoronaCheck.nl. Heb je vragen over jouw coronatoegangsbewijs? Ga dan naar www.testenvoortoegang.org of www.coronacheck.nl. Hier vind je alle antwoorden op vragen over hoe de app werkt. 

Als je naar aanleiding van bovenstaande coronamaatregelen of een coronabesmetting besluit jouw bezoek aan Theater Koningshof te verplaatsen of te annuleren, krijg je een voucher voor een voorstelling of film in ons theater op een later moment. Indien gewenst kunnen we ook je geld terugstorten. Wij hopen natuurlijk wel dat je later alsnog komt om te genieten van al het moois dat Theater Koningshof te bieden heeft! Kijk voor de meest gestelde vragen en voorwaarden hierover verder op deze pagina. 

 

Coronamaatregelen in Theater Koningshof 

We vinden het heel fijn om je weer voor theater-, muziek- of danslessen te mogen ontvangen in Theater Koningshof! Je bezoek ziet er misschien wel iets anders uit dan voorheen. Bij ons gelden de volgende maatregelen: 

  • Bij binnenkomst van ons theater toont iedereen van 13 jaar of ouder een coronatoegangsbewijs. Zorg er ook voor dat je je ID kaart bij de hand hebt.
  • Onze garderobe is gewoon geopend.
  • De horecafaciliteiten in Theater Koningshof zijn tot 22:00 uur geopend.
  • Maak je gebruik van onze horecafaciliteiten? Dan is een zitplaats verplicht. 
  • Het dragen van een (medisch) mondkapje is verplicht.
  • Houd voor je eigen en andermans veiligheid (waar mogelijk) 1.5 meter afstand.
  • Daarnaast blijft natuurlijk de volgende basisregel van kracht: blijf thuis als je verkoudheidsklachten, koorts of griep hebt. Laat je dan ook testen bij de GGD. 

 

Meest gestelde vragen over de coronamaatregelen bij Theater Koningshof 

Hoe verloopt nu een bezoek aan een voorstelling in Theater Koningshof? 

Enkele dagen voorafgaand aan je bezoek ontvang je van ons een servicemail. Hierin lees je alle informatie over jouw bezoek aan ons theater volgens de meest actuele richtlijnen van het RIVM. 

Wat gebeurt er met mijn kaartjes van een voorstelling die door de coronacrisis niet kon doorgaan of is verplaatst?

Theater Koningshof informeert bezoekers persoonlijk, via de mail over de voorstellingen die zijn geannuleerd of verplaatst. Check vooral ook je spambox als je geen bericht van ons hebt ontvangen. Check ook of je bij Theater Koningshof de juiste gegevens hebt ingevuld. 

De aangekochte kaarten voor een verplaatste voorstelling blijven gewoon geldig voor de voorstelling op de nieuwe datum. Als deze datum je niet uitkomt, kun je een voucher aanvragen van het theater of het door jou betaalde bedrag retour vragen. Ook als een voorstelling is geannuleerd kun je een voucher aanvragen of je geld retour krijgen. 

Hoe kan ik kaarten kopen voor een voorstelling of film?  

Tickets zijn verkrijgbaar via onze website, telefonisch en in het theater zelf. Bel 010-591 14 30 om je tickets te bestellen. Mocht de voorstelling of film van jouw keuze onverhoopt toch niet doorgaan, dan word je hierover per mail op de hoogte gesteld. Als de voorstelling wordt verplaatst, kun je de gekochte kaarten over laten zetten naar de nieuwe datum. Kun je op de nieuwe datum niet? Dan krijg je een voucher van het theater. Ook kun je het door jou betaalde bedrag retour vragen. 

Is er een gezondheidscheck aan de deur? 

Bij binnenkomst kunnen we deze afnemen. Daarnaast dienen gasten vanaf 13 jaar in het bezit te zijn van een geldig coronatoegangsbewijs. 

Moet ik mij voorafgaand aan mijn bezoek aan Theater Koningshof laten testen? 

Als je geen geldig vaccinatiebewijs óf een bewijs van herstel hebt, moet je je voorafgaand aan de voorstelling laten testen. Je plant je testafspraak in via www.testenvoortoegang.org. Let op: je kunt je testafspraak vanaf 2 weken voor de voorstelling inplannen. Je QR code is, na een negatieve uitslag, 24 uur geldig. 

Ik heb geen smartphone. Kan ik nu wel toegang krijgen tot het theater?

Ja. Je kunt je coronatoegangsbewijs ook uitprinten via de website www.coronacheck.nl. In het geval van een papieren coronabewijs vragen we je natuurlijk ook om je identiteitsbewijs te tonen. Dit doen we ook bij een digitaal coronatoegangsbewijs. 

Mag ik het gele boekje ook gebruiken als coronatoegangsbewijs? 

Nee. Voor het verkrijgen van een geldig coronatoegangsbewijs zijn er 2 mogelijkheden: met de CoronaCheck app of met een geprint coronatoegangsbewijs via www.coronacheck.nl. Meer informatie hierover vind je op www.testenvoortoegang.org

Moet ik mij laten testen als ik al gevaccineerd ben?

Nee, dat is niet nodig. Als je gevaccineerd bent, kun je een bewijs van vaccinatie via CoronaCheck-app of via coronacheck.nl maken. Daarna heb je een geldig coronatoegangsbewijs.

Wat als ik corona gerelateerde gezondheidsklachten heb op de dag van mijn bezoek aan het theater?

Als je corona gerelateerde gezondheidsklachten hebt op de dag van jouw bezoek, vragen we je om thuis te blijven. Laat je ook testen bij de GGD. 

Hoe waarborgen jullie de 1.5 meter afstand?

Ons pand is ruim genoeg om afstand te kunnen houden. Probeer zelf ook te denken aan afstand houden, bijvoorbeeld op plekken waar rijvorming kan ontstaan.

Waar kan ik straks plaatsnemen in de zaal?

Je koopt een kaartje voor een voorstelling of film met rij- en stoelnummer. Je vindt deze nummers op je ticket. Indien de voorstelling door coronamaatregelen toch ongeplaceerd is, wordt je per mail op de hoogte gesteld.

Hoe is het gesteld met het klimaatsysteem in Theater Koningshof?

Theater Koningshof werkt m.b.t. het ventilatiesysteem samen met een externe partner. Deze kijken met regelmaat onze filters na op een goede werking.

Het ventilatiesysteem van Theater Koningshof werkt van buiten naar binnen. Lucht van buiten wordt eerst gefilterd om vervolgens binnen te ventileren. Daarna wordt deze lucht weer van binnen naar buiten afgevoerd. Zo blijft de luchtverversing optimaal. Dit systeem sluit aan op de huidige verwachtingen van een goedwerkende ventilatie. Gebruik van airco’s in betreffende ruimtes raden we momenteel af. We adviseren om tijdens de activiteiten daar waar mogelijk de deur en ramen open te houden.

Hoe wordt Theater Koningshof schoongemaakt?

Naast de reguliere schoonmaak van het hele gebouw zorgen wij voorafgaand aan jouw bezoek voor intensieve schoonmaak van contactoppervlakken, zoals deurknoppen, trapleuningen en liftknoppen.

Is de garderobe geopend?

Ja, onze garderobe is geopend. 

Kan ik een drankje drinken voorafgaand aan of na afloop van mijn activiteit in het theater?

Ja! Net als alle andere horecagelegenheden is onze horeca tot 22.00 uur geopend. Kom dus gezellig wat eerder naar de voorstelling om nog een drankje te drinken. Ook in de eventuele pauze van de voorstellingen is onze horeca geopend. We vragen je wel gebruik te maken van een zitplaats als je gebruik maakt van onze horeca. 

Zijn de toiletten in het gebouw te gebruiken?

Ja, de toiletten zijn open. Natuurlijk wordt van iedereen verwacht voldoende afstand te bewaren tot elkaar. Handen kunnen gewassen worden met zeep. Er zijn papieren handdoekjes aanwezig om je handen te drogen.

Kan ik na de voorstelling nog even napraten en iets drinken?

Volgens de huidige maatregelen moeten wij om 22.00 uur onze deuren sluiten. Of je kunt napraten en nog wat kunt drinken, ligt dus aan de eindtijd van de voorstelling. Als de voorstelling eerder klaar is, vragen we je wel rekening te houden met het feit dat een zitplaats verplicht is. Houd ook rekening met de 1.5 meter afstand en het feit dat vanaf 13 jaar een mondkapje verplicht is. 

 

Hoe verder?

Theater Koningshof volgt de richtlijnen van het RIVM en de overheid. Wanneer richtlijnen wijzigen, passen we het beleid en de maatregelen hierop aan. Mochten er nog vragen zijn, neem contact met ons op door te mailen naar kaartverkoop@theaterkoningshof.nl. Wij hopen op jullie begrip!