Het Coronavirus

Laatste update: 20 juli 2020, 13.30 uur

Onze deuren zijn al weer sinds juni geopend! Films, voorstellingen en overige activiteiten zijn weer te bezoeken, mits de 1.5 meter in acht wordt genomen en we ons houden aan de veiligheidsvoorschriften van het RIVM. Theater Koningshof hoeft geen max. aantal personen meer te hanteren. Maar door de 1.5 meter regel betekent het voor de theaterzaal dat we maximaal 100 gasten tegelijk kunnen verwelkomen. Bij de kindervoorstellingen is dit gelukkig nog iets ruimer. Deze mogelijkheden blijven gelden zolang deze regel van kracht is. 

NIEUW SEIZOEN START:
Donderdag 23 juli om 11.00 uur start Theater Koningshof de verkoop van alle voorstellingen in de periode september t/m december 2020.

De kaartverkoop gaat uitsluitend online via www.theaterkoningshof.nl. Wees er dus op tijd bij, vol is vol. Sommige voorstellingen worden twee keer op een avond gespeeld, om meer bezoekers een plek te kunnen bieden. 

Zoals je van Theater Koningshof gewend bent, ontmoet je terug bekende namen: o.a. Jandino, Nits, Peppa Pig en Freek de Jonge. Maar er is ook nog ruimte voor nieuwe uitdagingen: Fuse – klassiek muziek en het Maassluise bureau Keytoe gaat het theater in!

Het theaterprogramma bevat ook enkele inhaalvoorstellingen die tijdens de coronacrisis geannuleerd moesten worden. Bezoekers die daar reeds kaarten voor hadden zijn op de hoogte gebracht van de nieuwe datum of krijgen binnenkort nog bericht over de nieuwe datum of annulering van de voorstelling. Als iedereen zijn kaarten zijn omgeboekt, kunnen andere geïnteresseerden ook voor deze voorstellingen nog kaartjes (bij-)kopen. Zo is er nog plek bij Petra Berger, Spruit & Opperman en Angela Groothuizen.

Later in het jaar maken we het tweede deel (voorstellingen tussen januari en juni 2021) bekend. 

We kijken er naar uit jullie weer te ontmoeten in de vertrouwde theaterzaal van Maassluis.

Laatste update: 25 mei 2020, 11.15 uur

We gaan weer open! We zijn blij dat we ons publiek vanaf 1 juni ook weer in Theater Koningshof kunnen ontvangen. We kijken er erg naar uit. We kunnen bijna niet meer wachten.

Hoe gaan we het doen?
In de maand juni is er iedere vrijdagavond een film en op zaterdagavond kan je genieten van een muziekband. Ook starten vele van onze partners weer met hun programma, zoals: muziek@maassluis, M’Joy, HorizonTaal… Gedurende de week zijn onze zalen terug te huren voor allerlei soorten activiteiten, op gepaste afstand van elkaar.

Natuurlijk alles Coronaproof en volgens de maatregelen van het RIVM. We hebben druk achter de schermen het theatergebouw verbouwd om onder veilige omstandigheden je een fijne belevenis in Theater Koningshof te geven. 

Kaartverkoop in juni
Voor de programmering in de theater- en filmzaal moet je vooraf een kaartje reserveren. Kaarten zijn online te reserveren. Betalen aan de kassa is toegestaan, maar raden we af. De meest hygiënische en veilige manier van betaling is namelijk  digitaal. Per voorstelling zijn momenteel 30 kaarten beschikbaar. Je kan maximaal twee tickets per reservering bestellen. Ticketverkoop is ongeplaceerd. Onze medewerkers wijzen je bij aanvang een zitplaats toe. Na je reservering ontvang je van ons ook nog een mail met verdere informatie over je bezoek.

Jouw bezoek aan Theater Koningshof
Uiteraard houden wij ons strikt aan de richtlijnen en zijn maatregelen getroffen om je bezoek zo veilig mogelijk te laten verlopen. Voor het bezoek worden alle bezoekers gecheckt op ziekteverschijnselen. Daarbij zorgen we zoveel mogelijk voor eenrichtingsverkeer. Door middel van affiches, infoborden en stickers worden bovendien looproutes en veiligheidsregels in en rondom het gebouw aangegeven.

Bij aankomst word je, zoals voorheen, ontvangen door onze gastheren en -vrouwen. De garderobe is bij de activiteiten niet in gebruik. Jas en tas kan je meenemen in de zaal. In het Atrium is er een ruim assortiment aan consumpties te koop, die je mee mag nemen de zaal in. Gelieve zoveel mogelijk contactloos te betalen. De toiletten zijn open. 

Geannuleerde voorstellingen
Achter de schermen zijn we ook nog bezig met het verplaatsen of definitief annuleren van theater- en filmvoorstellingen die we tussen maart en juni niet konden laten zien. Dit is een enorme puzzel, die helaas nog niet helemaal rond is. Dus tickethouders vragen we nog altijd om begrip en geduld. Van zodra we over alle voorstellingen heldere communicatie naar buiten kunnen brengen, zullen we iedereen via de mail op de hoogte brengen. We hanteren hierbij de uitgangspunten van de landelijke campagne ‘bewaar je ticket, geniet later’, zie Bewaar je ticket, geniet later.

Laatste update: 15 mei 2020, 11.15 uur

Beste bezoekers,

Onder voorbehoud van veranderende maatregelen van het kabinet, opent Theater Koningshof per 1 juni terug de deuren voor maximaal 30 personen, inclusief personeel.
We starten als eerste met het organiseren van lessen, cursussen, workshops en (kleine) vergaderingen in samenwerking met onze huispartners (o.a. muziek@maassluis, Scholing Randstad, HorizonTaal…). In juni starten we ook weer met het tonen van films op vrijdagavond. De horeca biedt op aangepaste wijze een assortiment drinken aan. 

Het gebouw, en daarmee ook de balie, zijn nog gesloten. Ook zijn we telefonisch nog niet bereikbaar. Via de mail kan je ons het makkelijkst bereiken.
Zodra we meer duidelijkheid hebben over de exacte start vanaf 1 juni, zullen we via de gekende media onze informatie delen.

Theatervoorstellingen voor 30 personen zijn helaas nog niet echt haalbaar. 
Daarom komen we vanaf 25 mei naar jou toe met theatervoorstellingen. Vanaf dan draaien we ons nieuwe programma: Theater aan de deur! Houd onze site hiervoor in de gaten.

We doen ons uiterste best om zoveel mogelijk voorstellingen te verplaatsen naar een later moment. Indien dit lukt, dan blijven reeds gekochte kaarten geldig. Bezoekers ontvangen hierover per e-mail bericht.

Met vriendelijke groet,

Wim Staessens
Directeur

Laatste update: 28 april 2020, 18.00 uur

Verlenging sluiting Theater Koningshof 

Beste bezoeker, 

Naar aanleiding van de maatregelen die afgelopen dinsdag 21 april door het kabinet zijn afgekondigd, is besloten dat de verlenging van de sluiting van Theater Koningshof tot en met 28 april, verlengd wordt tot en met 19 mei a.s. Vooralsnog zijn de films en voorstellingen tot en met 1 juni a.s. afgelast. Over het eventueel annuleren van films en voorstellingen na 1 juni a.s. wordt in mei een besluit genomen door de overheid.

Het is op dit moment nog uiterst onzeker of we vanaf 19 mei, respectievelijk 1 juni, wel echt open mogen. Vanwege deze reden communiceren wij nog geen afgelaste of nieuwe voorstellingsdata. Hierin vragen we wederom jullie begrip en geduld. 

Door de uitzonderlijke drukte verzoeken wij je om uitsluitend via e-mail contact met ons op te nemen (kaartverkoop@theaterkoningshof.nl). Op onze website is de meest actuele informatie beschikbaar en vind je mogelijk ook het antwoord op jouw vragen.

Zorg goed voor elkaar en houd vol.
Met vriendelijke groet, mede namens team Theater Koningshof,

Wim Staessens (directeur)

Laatste update: woensdag 15 april, 12.30 uur

Bewaar je tickets, geniet later

Beste gasten,

We vragen al een aantal weken veel geduld en begrip. We zijn oprecht dankbaar daarvoor, net als voor alle hartverwarmende reacties die we krijgen. De (financiële) consequenties van de sluiting van Theater Koningshof vanaf half maart zijn groot. Tientallen voorstellingen, films, evenementen en verhuringen zijn geannuleerd. 

Theater Koningshof is in ieder geval tot 28 april voor verhuringen gesloten en voorstellingen en films zijn tot 1 juni a.s. geannuleerd. Het is op dit moment nog uiterst onzeker of we vanaf 28 april, respectievelijk 1 juni, wel echt open mogen. 

Natuurlijk zijn we niet bij de pakken gaan neerzitten. Achter de schermen is begonnen met achterstallig onderhoud en probeert Theater Koningshof voor alle geannuleerde voorstellingen, verhuringen, projecten en evenementen vervangende data voor het publiek aan te bieden. Dit zal moeten gaan passen in de agenda’s van diverse partijen. Het is geen sinecure dit te realiseren, omdat we niet weten wanneer we de deuren weer open kunnen gooien. 

Omdat we nog niet weten wanneer we open mogen, kunnen we nu ook nog geen nieuwe data communiceren. Om die reden hebben we met de hele theatersector afgesproken dat we ons publiek pas informeren over vervangende data wanneer echt duidelijk is wanneer de deuren weer open mogen. In dit kader is ook de landelijk campagne ‘Bewaar je ticket, geniet later’ gestart. Bezoekers wordt gevraagd hun ticket(s) te behouden en zo de culturele sector te steunen. Ook Theater Koningshof vraagt aan jullie om de reeds gekochte kaarten te bewaren totdat onze deuren weer opengaan.

Als er een nieuwe datum is gevonden om de voorstelling in te halen, dan blijft het oorspronkelijke ticket gewoon geldig. Is het helaas echt niet mogelijk een voorstelling te verplaatsen en de voorstelling wordt definitief afgelast, dan wordt het volledige aankoopbedrag op een tegoed gezet. Dit kan later ingewisseld worden bij het kopen van kaartjes voor een andere film of voorstelling. Het is ook mogelijk om ervoor kiezen om de waarde van het kaartje om te zetten in een donatie, waarmee je de artiesten, makers en Theater Koningshof steunt. Dit kan je nu nog niet doen. Er is nog geen actie mogelijk. 

Wat kan ik nu wel al doen voor Theater Koningshof?  
Publiek vraagt ons in deze periode, hoe ze het lokale theater van Maassluis nu al kunnen helpen. Dat voelen wij als een enorme steun! De vraag alleen al, vinden wij geweldig. 

Je steunt ons in deze moeilijke periode enorm door Vriend van… Theater Koningshof te worden. Meer informatie hierover lees je hier. Ook kan je een donatie aan het theater doen, hiervoor kan je via de mail contact opnemen. Mail met wim@theaterkoningshof.nl.

Wil je graag jouw favoriete toneel- of muziekgezelschap, of artiest of musicus steunen, dan vragen wij rechtstreeks aan hen te doneren, via de website van het specifieke gezelschap.  

En nu, hoe verder?
Doen wij nog altijd een beroep op jullie geduld en begrip. Zodra we definitief weten wanneer we weer de deuren open mogen gooien, zullen we jullie hierover informeren. We verwachten je na 28 april, na nadere besluitvorming van de overheid, meer informatie te kunnen geven. 

Door de uitzonderlijke drukte verzoeken wij je om uitsluitend via e-mail contact met ons op te nemen (kaartverkoop@theaterkoningshof.nl). Op onze website is de meest actuele informatie beschikbaar en vind je mogelijk ook het antwoord op jouw vragen. 

We hopen op je begrip voor deze situatie en berichten je persoonlijk zodra dat kan.  

Zorg goed voor elkaar. Houd vol.
Met vriendelijke groeten, mede namens team Theater Koningshof,

Wim Staessens – directeur Theater Koningshof 

Meer informatie over ‘Bewaar je ticket, geniet later’, vind je hier.

Laatste update: dinsdag 24 maart, 13.30 uur

Sluiting Theater Koningshof verlengd tot 1 juni a.s.

Zoals gemeld gisteren tijdens de persconferentie moeten alle evenementen worden afgelast tot 1 juni a.s. in verband met de maatregelen omtrent het Coronavirus. Dit betekent dat Theater Koningshof haar deuren zal moeten sluiten tot 1 juni a.s. Natuurlijk vinden wij dit heel verdrietig, echter noodzakelijk voor de gezondheid van ons allen.

Helaas zijn wij hierdoor genoodzaakt alle voorstellingen tot 1 juni te annuleren i.v.m. de extra maatregelen rondom het Corona-virus. Alle bezoekers met kaarten van voorstellingen en films tot 1 juni worden per mail op de hoogte gesteld.  Wij zijn op het moment aan het bekijken om de voorstellingen en films naar een latere datum te verplaatsen. Wij zijn hier druk mee bezig. Het kan nog even duren voordat wij hier helderheid over hebben. Uiteraand zullen wij jullie zo snel mogelijk op de hoogte houden, zodra wij hierover meer weten. Wij vragen jullie begrip hiervoor.

Het al gekochte ticket blijft voor de nieuwe datum geldig. Wij informeren alle kaartkopers per mail over de verdere afwikkeling, zodra er een nieuwe datum voor de specifieke voorstelling of film bekend is. Houd je mail, onze website en social media in de gaten voor het laatste nieuws en natuurlijk ook voor enkele extra leuke online theatertips voor de broodnodige afleiding! Vanwege de omvang van de maatregelen zijn wij alleen voor dringende vragen bereikbaar via mail: kaartverkoop@theaterkoningshof.nl.

Heel veel dank voor jullie geduld en begrip. Sterkte de komende tijd. We'll keep in touch!

Team Theater Koningshof

Laatste update: zondag 15 maart, 20.45 uur

Lieve bezoekers, vrienden en relaties van Theater Koningshof,

Vanmiddag heeft de overheid/RIVM besloten om alle horecagelegenheden in ons land te sluiten tot en met 6 april 2020 in verband met de bestrijding van het Coronavirus. Ten behoeve van ieders gezondheid sluiten ook wij onze deuren tot en met 6 april 2020. Er zullen geen activiteiten meer plaatsvinden in Theater Koningshof tot en met deze datum. Alle voorstellingen en overige activiteiten zijn of worden geannuleerd tot en met 6 april 2020. Kaarthouders van een voorstelling in deze periode worden per mail op de hoogte gesteld. Wij zijn met alle kracht bezig om nieuwe data te plannen voor de voorstellingen en zullen jullie per mail op de hoogte stellen van het verloop hiervan. Houd ook onze website en socials in de gaten voor meer informatie.

Mochten er vragen zijn, mail ons dan: kaartverkoop@theaterkoningshof.nl. Wij zullen onze uiterste best doen jullie vragen te beantwoorden, echter kan het even duren voordat jullie vragen beantwoord worden. Dit als gevolg van de drukte en doordat we nog volop bezig zijn met het herprogrammeren van de voorstellingen en nog geen uitsluitsel kunnen geven.

Heel veel dank voor jullie begrip. Wij wensen iedereen veel sterkte toe in deze tijd en een ieder die werkt in de zorg extra veel kracht toe. Wees lief voor en bezorgd om elkaar. Wij hopen jullie na deze periode weer te mogen begroeten in ons theater en de spotlight weer aan gaat!


Lieve groet,
Team Theater Koningshof