Huisgenoten Theater Koningshof

Theater Koningshof is meer dan een theater. In onze multifunctionele ruimtes worden regelmatig lessen, cursussen, workshops en andere evenementen georganiseerd door onze huisgenoten. De huisgenoten variëren van cultuuraanbieders tot sportaanbieders en verenigingen. Ontdek al onze huisgnoten op deze pagina! 

Muziek@Maassluis
Piano, viool, harp, drums… Bij Muziek@Maassluis kunnen jong en oud terecht voor muzieklessen op ongeveer alle instrumenten die je je maar kunt verzinnen! Het motto van Muziek@Maassluis is ‘Ontdek jouw muziek!’. Het liefst wil de muziekschool alle Maassluizers inspireren om zelf muziek te gaan maken. Zie jij dat wel zitten? Kijk dan snel op de website van Muziek@Maassluis om alle lessen te ontdekken!
Jeugdtheaterhuis
Jeugdtheaterhuis Maassluis is er voor alle kinderen die gek zijn op theater en toneel. Niet alleen om te kijken, maar vooral om zelf te doen! Je kunt bij het Jeugdtheaterhuis terecht voor lessen in theater en/of musical. Al vanaf 4 jaar kun je bij het Jeugdtheaterhuis terecht voor te gekke lessen. Er zijn regelmatig ook leuke specials, zoals het Jeugdtheaterhuis zomerkamp. Benieuwd naar alle lessen? Ga dan naar de website van Jeugdtheaterhuis.
Dance Company M'Joy
Dance Company M’Joy is dé dansschool waar je niet alleen beter leert dansen, maar waar je vooral plezier hebt. Bij M’Joy kun je terecht voor verschillende dansstijlen. Zo zijn er lessen klassiek ballet, maar ook jazz, streetdance en een mix van al deze stijlen tegelijkertijd. Zelfs voor tapdansen kun je bij Dance Company M’Joy terecht. De lessen worden gegeven voor verschillende leeftijden. Kinderen vanaf 4 jaar kunnen al bij M’Joy komen dansen! Benieuwd? Bekijk de website van Dance Company M’Joy voor het volledige lesrooster.
Nordic Walking
Objectief beschouwd is Nordic Walking vlot wandelen met behulp van speciaal ontwikkelde stokken (poles). Tijdens Nordic Walking gebruik je wel 80 tot 90% van je spieren. Hierdoor verbeter je je lichaamshouding en je conditie. Daarnaast is wandelen natuurlijk heerlijk ontspannend! Wil jij het een keer proberen of heb je zin in een gezellige wandeling? Sluit dan aan bij de Nordic Walking groep op dinsdagochtend! Om 10.00 uur verzamelt de groep op het plein voor Theater Koningshof. Na het wandelen kun je gezellig nog een kopje koffie drinken bij het theater!
Samen Digitaal Wijzer
De wereld wordt steeds digitaler – en dat is soms best ingewikkeld. Vooral voor ouderen kan het gebruik van alle digitale apparaten ingewikkeld zijn. Een gebrek aan digitale kennis kan het leven soms een stukje lastiger maken. Maar gelukkig kunnen we daar wat aan doen! Samen Digitaal Wijzer geeft allerlei lessen op het gebied van de digitale wereld. Laptops, tablets én smartphones komen voorbij, evenals allerlei besturingssystemen. Kijk op de website van Samen Digitaal Wijzer om het volledige cursusaanbod te ontdekken.
Fysiolearning
Fysiolearning richt zich op zorgaanbieders in de eerste en tweede lijn, met name fysiotherapeuten. Aan deze doelgroep biedt een team van gerenommeerde docenten kortdurende, beroepsgebonden scholing aan. De cursussen worden georganiseerd bij Theater Koningshof, volledig voorzien van heerlijke catering. Daarnaast staan de cursussen van Fysiolearning altijd dichtbij de spreekkamer werkelijkheid van de dag. Benieuwd naar het volledige cursusaanbod? Kijk dan op de website van Fysiolearning!
Salsa Dansschool MamboMike
Altijd al salsa of bachata willen dansen? Dan zijn de danslessen van Salsa dansschool MamboMike echt iets voor jou! Bij MamboMike leer je op een leuke, toegankelijke en swingende manier de basis van deze dansvormen. MamboMike is gespecialiseerd in Salsa New York stijl (On2), maar andere Latin stijlen vinden zij net zo leuk. Heb jij al meer ervaring met Bachata? Dan zijn de Bachata Fusion lessen echt iets voor jou! Meer info vind je op de site van MamboMike.
Ayuryoga
Bij Ayuryoga vind je opleidingen en curusussen voor iederene die zich wil bekwamen en verdiepen in de Ayurveda en/of yoga. Ayuryoga leert je hoe je deze twee disciplines kunt inzetten tot een therapeutisch instrument. De 4-jarige hbo-opleiding leidt je op tot Ayuryoga Terapeut en Docent (Ayuryoga Therapist & Teacher). Meer weten over ayurveda, yoga of de Ayuryoga opleiding? Kijk dan op de website van Ayuryoga Nederland!
Izi Going
Izi Going is gespecialiseerd in auriculotherapie, ook wel bekend als Europese oor-acupunctuur. De oorschelp wordt al sinds jaar en dag gezien als een plek op het lichaam die erg gevoelig is. Door bepaalde punten op dit lichaamsdeel te prikkelen, kun je invloed uitoefenen op het hele lichaam. Izi Going doet dit onder meer om overgangsklachten, allergieën, slaapstoornissen, migraine en verslavingen te behandelen. Ook voor de behandeling van overgewicht kun je bij Izi Going terecht. Wil je meer weten over auriculotherapie of Izi Going? Kijk dan even op de website!
Vereniging van postzegelverzamelaars Maassluis
De Vereniging van Postzegelverzamelaars Maassluis organiseert maandelijks (behalve in juli en augustus) postzegelruilbeurzen in het theater. Het theater wordt dan omgetoverd tot dé plek waar filatelisten hun hart op kunnen halen. Leden van de verenging hebben gratis toegang tot de ruilbeurs, anderen betalen €1,00 entreegeld. Meer weten of lid worden van de vereniging? Bel dan naar 010-592 15 69!
Algemene Bridgevereniging Maassluis (ABVM)
Op maandagavond speelt de Bridgevereniging in twee lijnen (A, B) bij ons in het theater! Per avond worden er 24 spellen gespeeld. De ABVM biedt avonden vol gezelligheid, maar natuurlijk ook het bridgespel dat blijft boeien! Bridge is wel een spel dat je moet leren. Gelukkig kun je bij de ABVM ook terecht voor een bridgecursus. Bekijk de website van de Bridge voor meer info!
Historische Vereniging Maassluis
De Historische Vereniging Maassluis, kortweg HVM, houdt zich bezig met onderzoek naar de geschiedenis van Maassluis. De vereniging heeft zich als missie gesteld om de geschiedenis van de stad zo volledig mogelijk in beeld én tekst vast te leggen. De leden duiken regelmatig in literatuur en archieven, maar voeren ook veel gesprekken met (oudere) Maassluizers. Regelmatig organiseert de HVM lezingen of andere presentaties in Theater Koningshof, om de opgedane kennis te delen. Meer weten? Kijk op de website van de HVM voor meer informatie en de agenda!
NVVH
Het Koninklijk NVVH-Vrouwennetwerk bestaat al ruim 100 jaar, maar is nog steeds springlevend! De NVVH biedt haar leden een baken in een drukke maatschappij. Bij de NVVH kunnen vrouwen elkaar ontmoeten en kunnen zij deelnemen aan verschillende activiteiten. De NVVH behartigt de belangen van vrouwen en stimuleert vrouwen om deel te nemen aan het maatschappelijk debat. Bij Theater Koningshof organiseert de NVVH regelmatig lessen kunstgeschiedenis of lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk dan eens op de site van de NVVH Maassluis!