Heb ik een coronatoegangsbewijs nodig voor mijn bezoek aan Theater Koningshof? 

Nee, bij Theater Koningshof heb je geen coronatoegangsbewijs nodig. Dit omdat onze voorstellingen met vaste zitplaats zijn en onze zaal een capaciteit heeft van 283 personen. Pas vanaf 500 bezoekers (en zonder vaste zitplaats) is een coronatoegangsbewijs verplicht. 

Moet ik mij voorafgaand aan mijn bezoek aan Theater Koningshof laten testen? 

Je hoeft je voor je bezoek aan Theater Koningshof niet te laten testen. Je kunt dus gewoon, zonder test of coronatoegangsbewijs, naar de voorstellingen en films. 

Hoe verloopt een bezoek aan een voorstelling of film in Theater Koningshof? 

Enkele dagen voorafgaand aan je bezoek ontvang je van ons een servicemail. Hierin lees je alle informatie over jouw bezoek aan ons theater! 

Wat gebeurt er met mijn kaartjes van een voorstelling die door de coronacrisis niet kon doorgaan of is verplaatst?

Theater Koningshof informeert bezoekers persoonlijk, via de mail, over de voorstellingen die zijn geannuleerd of verplaatst. Check vooral ook je spambox als je geen bericht van ons hebt ontvangen. Check ook of je bij Theater Koningshof de juiste gegevens hebt ingevuld. 

De aangekochte kaarten voor een verplaatste voorstelling blijven gewoon geldig voor de voorstelling op de nieuwe datum. Als deze datum je niet uitkomt, kun je een voucher aanvragen van het theater of het door jou betaalde bedrag retour vragen. Ook als een voorstelling is geannuleerd kun je een voucher aanvragen of je geld retour krijgen. 

Hoe kan ik kaarten kopen?

Tickets zijn verkrijgbaar via onze website, telefonisch en in het theater zelf. Bel 010-591 14 30 om je tickets te bestellen. 

Wat als ik corona gerelateerde gezondheidsklachten heb op de dag van de voorstelling?

Als je corona gerelateerde gezondheidsklachten hebt op de dag van de voorstelling kun je tot een uur voor aanvang van de voorstelling kosteloos de waarde van jouw theaterkaart omzetten naar een voucher voor later gebruik. 

Moeten we 1.5 meter afstand houden?

Sinds vrijdag 18 februari 2022 is het niet langer verplicht om 1.5 meter afstand te houden. Ook hoef je niet meer per se een vaste zitplaats te hebben in onze foyer. De voorstellingen zijn natuurlijk wel geplaceerd, maar ook hier wordt geen 1.5 meter afstand meer gehouden. We draaien weer met volle zalen! 

Waar kan ik straks plaatsnemen in de zaal?

Je koopt een kaartje voor een voorstelling of film met rij- en stoelnummer. Je vindt deze nummers op je ticket. 

Hebben de voorstellingen een pauze?

De (meeste) voorstellingen hebben een pauze, behalve de kindervoorstellingen. Check dit vooraf even aan de bar om hier zeker van te zijn. 

Kan ik tijdens de voorstelling de zaal verlaten?

Je kunt indien noodzakelijk tijdens de voorstelling de zaal te verlaten. Onder begeleiding van onze gastheren/-dames kun je naar de zaal en jouw plek terugkeren. Het in- en uitlopen wordt over het algemeen niet op prijs gesteld, dus houd hier rekening mee met toiletbezoek e.d. De wensen van de artiesten zijn in deze gevallen uiteindelijk leidend. Als zij niet willen dat er wordt in- of uitgelopen, kan het zo zijn dat je de zaal tijdens de voorstelling niet kunt verlaten. 

Kan ik na de voorstelling nog even napraten en iets drinken?

Jazeker! Onze horeca is gewoon geopend. Je kunt na de voorstelling dus gerust nog even napraten in ons Atrium onder het genot van een lekker drankje. 

Is de garderobe geopend?

Ja, onze garderobe is geopend. 

Hoe is het gesteld met het klimaatsysteem in Theater Koningshof?

Theater Koningshof werkt m.b.t. het ventilatiesysteem samen met een externe partner. Deze kijken met regelmaat onze filters na op een goede werking.

Het ventilatiesysteem van Theater Koningshof werkt van buiten naar binnen. Lucht van buiten wordt eerst gefilterd om vervolgens binnen te ventileren. Daarna wordt deze lucht weer van binnen naar buiten afgevoerd. Zo blijft de luchtverversing optimaal. Dit systeem sluit aan op de huidige verwachtingen van een goedwerkende ventilatie. Gebruik van airco’s in betreffende ruimtes raden we momenteel af. We adviseren om tijdens de activiteiten daar waar mogelijk de deur en ramen open te houden.

Hoe wordt Theater Koningshof schoongemaakt?

Naast de reguliere schoonmaak van het hele gebouw zorgen wij voorafgaand aan jouw bezoek voor intensieve schoonmaak van contactoppervlakken, zoals deurknoppen, trapleuningen en liftknoppen.

Kan ik een drankje drinken voorafgaand aan de voorstelling?

Dat kan zeker, gezellig! Kom gerust awat eerder om voorafgaand aan de voorstelling nog een drankje te drinken. Misschien zit er bij jouw voorstelling ook wel een foyerprogramma, dan is het natuurlijk helemaal leuk om wat eerder te komen! Via onze agenda kun je ontdekken of jouw voorstelling een foyerprogramma heeft of niet. 

Veel gestelde vragen over jouw bezoek aan Theater Koningshof en de coronamaatregelen