Expositie Saskia van Kuijen

Kunst in Theater Koningshof
vr 17 mei ’24 09:00 - ma 17 jun ’24 17:00
17 mei ’24
-
17 jun ’24
Vanaf 09:00

Smartphone fotograaf Saskia van Kuijen zal tussen 17 mei en 17 juli een aantal van haar werken tentoonstellen in Theater Koningshof aan de Uiverlaan. Voor de beelden die Saskia maakte in en rond de historische haven van Maassluis heeft zij een aparte ruimte gereserveerd.

 

Saskia maakt èn bewerkt al haar foto’s met haar telefoon en omschrijft dat als handwerken.
Ze zegt erover: ‘Ik zie mijn foto’s als kleine schilderijtjes; met mijn mobiele telefoon maak ik kunstwerken die ik tentoonstel via Instagram.’

Saskia streeft ernaar sfeer in een foto vast te leggen. Daarnaast neemt ze altijd wat afstand van haar onderwerp om het geheel met een ‘andere’ blik te aanschouwen.
‘Om een bijzondere foto te kunnen maken, moet je soms gewoon anders naar dingen durven kijken.’

Het innemen van een ander standpunt is één van de tips die Saskia geeft voor het maken van (nog) mooiere foto’s.
Zelf ligt ze vaak plat op haar buik of hangt vlak boven een plas water. ‘Hoe harder het geregend heeft, hoe beter. Dan ontstaan er van die heerlijke plassen die je prima kunt gebruiken als spiegel. Ze hoeven eigenlijk niet eens heel groot te zijn. Zelfs met een minimale hoeveelheid water is het mogelijk een perfecte weerspiegeling te creëren’.

Ook maakt Saskia dankbaar gebruik van ‘leading lines’, omgevingsfactoren en tegenlicht. Door te spelen met licht en (toevallige) objecten in je omgeving ontstaan vaak de mooiste beelden.
Die mooie zonsondergang aan het strand wordt nog spannender als er net een surfer het water uit komt lopen. Is die surfer er niet, zet dan zelf iemand aan de vloedlijn of wacht tot er iemand voorbij wandelt. ‘Als je geluk hebt, komt vanzelf die ruiter met dat paard voorbij’.

Het voordeel van fotograferen met een mobiele telefoon is dat je redelijk simpel foto’s kunt verwijderen. Je kunt dus onbeperkt ‘klikken’.
Dus ga jij binnenkort op pad en wil je jezelf uitdagen?
Kijk, loop, spring, speel, stop en verwonder!

Nieuwsgierig naar het werk van Saskia?
Haar expositie is tussen 17 mei en 17 juli te bezoeken in Theater Koningshof aan de Uiverlaan.