Koningshof Kijkt!

Tijdens de allereerste lockdown zijn we gestart met Koningshof Kijkt!. Nu we ons weer in een nieuwe (gedeeltelijke) lockdown bevinden, proberen wij nog steeds positief te bijven. Jullie steun helpt ons daar zeker bij - en daarom doen we weer wat terug. De Koningshof Kijkt! pagina is weer ververst. We hebben weer een aantal alternatieve theatertips voor jullie. Theatermakers, cultuurmakers, collega's en diverse kunstmakers hebben allerlei streams en superleuke theateraciviteiten online gezet die je zelf of met de kids kunt doen. Altijd leuk om nieuw talent te ontdekken, toch nog eens die artiest terug te kijken of gewoon even lekker te ontspannen.

Veel kijk- en doeplezier!

Kijken

Theater

 • Oudejaarsconference 2021: Op vrijdag 31 december 2021 werd de allereerste oudejaarsconference van Peter Pannekoek uitgezonden. Met zijn scherpe grappen en donkere humor blikte hij terug op 2021. Gemist? Je kunt 'm terugkijken via NPO Start! 
 • Maas TV: Maas TV is back! Tijdens de eerste lockdowns lanceerde het Maaspodium Maas TV, waar je on demand online Maasvoorstellingen kunt bekijken. Kruip dus lekker met zijn allen op de bank en geniet voor een klein bedrag van Eitje (3+), Gezocht: Konijn (3+), Drie (4+) of Alleen op de wereld (8+). 
 • Maas streams: Naast Maas TV kun je via Maas streams live vanuit je woonkamer naar voorstellingen kijken. Denk hierbij aan de Peuterpersconferentie (3+) of de Grote Red je Reet Show (6+). Net of je er echt bij bent: live én en samen met andere kijkers!
 • Theaterthuis.nl: Netflix uitgespeeld? En alles op Disney+, Videoland of andere platforms ook al zat of gekeken? Dan is TheaterThuis.nl een mogelijke uitkomst. Bij TheaterThuis kun je voor € 9,95 ;per maand genieten van de leukste cabaret-, toneel- en muziektheatervoorstellingen! 
 • Stage Memories: Een online platform met content uit de archieven van Joop van den Ende Theater Producties en Albert Verlinde Entertainment. Zo zie je o.a. volledige musicals en beelden van achter de schermen.
 • Cabaret NPO start: De mooiste cabaretvoorstellingen op tv van toen (en nu) vind je bij NPO start.

Dans & muziek

 • Theater Rotterdam, Doe-het-zelf theater afspeellijst: Zit je binnen en denk je: 'Goh, ik zou zelf ook wel eens theater willen maken, dan is deze lijst voor jou! Doe lekker mee met Nederlandstalige klassiekers, pop en eigentijdse songs. Zingen maar!
 • Stage Memories: Stage Entertainment opent digitale schatkamer. Producent Stage Entertainment heeft een digitale schatkamer geopend. Op de website stagememories.nl zullen verschillende musicalproducties van de afgelopen twintig jaar verschijnen. Naast complete voorstellingen krijg je ook veel fragmenten, interviews en documentaires van beroemde producties te zien.
 • Harrie Jekkers - Het geheim van de lachende piccolo (1998): Gouden oude opname uit 1998: genieten!
 • Karin Bloemen, Diva's van Carré: De mooiste liedjes van la Bloemen in Carré.
 • Nationale Opera & Ballet: Opera en ballet bieden troost, afleiding, inspiratie en hoop, daarom heeft Nationale Opera & Ballet een online programma samengesteld waaronder Faust en Figaro. 
 • NPO1 zendt elke zondagavond het programma Maestro uit. Welke BN'er kroont zich tot beste orkestleider? Aan dit seizoen doen onder meer Simone Kleinsma en Plien van Bennekom (Plien & Bianca) mee. Leuk! 

Jeugd

 • Fien & Teun – Het Grote Dierenfeest (Netflix): Het leukste boertje en boerinnetje bereiden zich voor op het dierenfeest: ze hangen vlaggetjes op, pakken cadeautjes in en bakken een taart. Als Stip de Pony op de boerderij komt logeren, gaat er ineens van alles mis. Komt het nog goed? Je kijkt de Fien & Teun film op Netflix! 
 • Sprookjesboom de musical (3+):  Een kleurrijke fantasiemusical voor kinderen vanaf 3 jaar.
 • De kleine cowboys van Theater Het Laagland (4+): De makers van de prijswinnende 'Bezoek voor Beer' presenteren een wilde western voor kleine cowboys en grote bandieten van 4 tot 104 jaar. Deze Western van Hollandse bodem gaat over klein zijn in een grote wereld. Een avontuur vol stoere cowboys en zingende cactussen, compleet met zanderige soundtrack en live geluidseffecten.
 • Theater Rotterdam - De gelaarsde poes (6+): Een muzikale cocktail van gedaanteverwisselingen, sluwe streken en messcherpe klauwen. Als molenaarszoon Jaap alles kwijtraakt wat hij had, kan hij nog maar op één vriend vertrouwen: zijn gelaarsde Poes. Samen trekken ze door een vreemd land, op zoek naar eten en werk. Door de slimme en onnavolgbare streken van Poes weten de twee in no time het vertrouwen van de koning te winnen en zich een plek aan het hof te verwerven. Maar is alles wel zo mooi als het lijkt? Is de prinses zo lief als ze er uit ziet? Kan een monster ook een muis zijn? En hoeveel levens heeft een kat eigenlijk? Voor kinderen vanaf 6+.
 • Theater Rotterdam - Snorro (8+): In deze musical van het Ro Theater bestrijden de mysterieuze, fijnbehaarde Snorro en zijn trouwe, babbelzieke paard Wervelwind onrecht en corruptie tijdens het schrikbewind van de hypocriete El Commandante. Maar er is ook liefde in het spel: Snorro heeft een oogje op de bloedmooie Conchita. En dat terwijl hij als Don José – want zo heet hij eigenlijk – van zijn vader met een ander meisje moet trouwen. Zal zijn geheim ontdekt worden? Is hij in staat het tij te keren? En bovenal: is er nog wel genoeg kip voor iedereen?
 • Podiumkids Thuis komt met een idee voor ouders die thuiswerken en hun kinderen zelf lesgeven. Door hen een voorstelling aan te bieden, kun je verantwoorde schermtijd inbouwen in het dagprogramma. Er is keuze genoeg en er komen steeds voorstellingen bij. Het aanbod van 21 voorstellingen is vanaf deze week aangevuld met nieuw aanbod. Podiumkids Thuis is een initiatief van Podiumkids, een collectief van 26 gezelschappen die theater-, muziek en dansvoorstellingen maken voor kinderen van 2 tot en met 12 jaar. De voorstellingen worden aangeboden voor een prijs van € 2,99. 

Doen

 • JeugdtheaterTHUIS: Leuke tips en opdrachten van het Jeugdtheaterhuis om thuis te doen. Leer theater schrijven, ga op avontuur of maak je eigen reclame. Hartstikke leuk voor de kinderen!
 • Nationale Opera & Ballet - Practice at home: Toe aan wat beweging? Doe dan de online balletlessen van Nationale Opera & Ballet! Geen barre thuis? Geen probleem! Je aanrecht, eettafel of iets anders dat je wél in je huis hebt staan voldoet ook prima. Trek wat makkelijks aan en dans mee!
 • Buro Bis: Superleuke gratis online theaterlessen voor kinderen via Instagram! Je vindt ze in de hoogtepunten van Buro Bis, bovenaan het profiel.  

Video's