Met Tessie in een depressie (16+)

TESSA.
ma 9 sep ’24 - di 10 sep ’24
9 sep ’24
-
10 sep ’24

‘Met Tessie in een depressie’ is een muzikale reis waarin we duiken in de thematieken depressie, angst, hechting en mentale kwetsbaarheid door middel van zang, spoken word en storytelling.

We kijken naar een lege woonkamer en luisteren door middel van headphones naar het depressie dagboek van TESSA. in de winter van 2021/2022. Een vrouw van 26 die thuiszit met hechtingsproblematiek, een angststoornis en een depressie. Ze neemt het publiek mee naar haar woonkamer, waar ze weken niet meer uitkomt tot het moment dat ze van de dokter aan de antidepressiva moet.

TESSA. hoopt zo dicht mogelijk bij de kern van haar depressie te komen en hiermee het gesprek te openen. Want als je innerlijke systeem zegt dat hulp vragen zwak is en je niet geleerd hebt ruimte voor jezelf in te nemen, hoe praat je dan over het feit dat je niet meer wilt leven? Juist wanneer je dit contact het hardste nodig hebt. Ze gaat op zoek naar haar eigen stem en wil met deze voorstelling meegeven dat alles wat je wilt in het leven, in je zit. Een inspirerende reis, waardoor je geraakt wordt.

Na de voorstelling is er een nagesprek met Tessa en aanwezige hulpverlening, gespecialiseerd in deze thematieken. Tijdens het nagesprek is er een mogelijkheid om (anoniem) deel te nemen en bijdrage te leveren.

Trigger warning: deze voorstelling gaat over depressie en bevat suïcidale gedachten en herleving van trauma rondom seksueel overschrijdend gedrag. Is de thematiek iets wat jou persoonlijk aangaat? We creëren een safe space waar je je hart kunt luchten. 

Let op: kom op tijd! Na aanvang (20.00 uur) kun je de zaal niet meer in. Inloop is vanaf 19.30 uur. 

In samenwerking met:
Marit van Toledo, Young Spirits, 113 Suïcidepreventie, het wijkteam, Alles Goed? en Liefs door de lucht.

Mede mogelijk gemaakt door:

Waterweg Cultuurprijs, Fonds Schiedam/Vlaardingen e.o., Gemeente Vlaardingen, Maassluis en Schiedam, De Kroepoekfabriek, Theater Koningshof en Theater aan de Schie.

Inloop: 19.00 uur

Aanvang: 20.00 uur

 

De ticketprijs is inclusief drankje.

 

Onderdeel van het project ‘Hee, ben je oke?' / Winnaar Waterweg Cultuurprijs 2023