Het project Matthäus Passion is een ambitieus project en startte begin 2022 met een enthousiaste vraag van Gijs van Eijsden aan Wim Staessens en Marjan de Groot:

"De Matthäus Passion wordt al vele jaren door verschillende professionele koren ten gehore gebracht. Hoe mooi zou het zijn om dit concert ook in Maassluis ten gehore te brengen - en dan het mooiste dat Maassluizers zich kunnen inschrijven om zelf mee te zingen?"

Aangezien Theater Koningshof open staat voor veel ideeën op kunst- en cultuurvlak, waren Wim en Marjan direct enthousiast. De motivatie van Gijs en van Leo den Broeder, die direct werd betrokken bij het project om het project een goede creatieve lading te geven, werkte aanstekelijk. Binnen de kortste keren werd er een projectteam samengesteld bestaande uit muziekliefhebbers en ervaren organisatoren. De ervaring en motivatie om iets te betekenen voor de stad, gecombineerd met de liefde voor muziek, zorgden voor een stevig plan. De inschrijvingen gingen van start, het koor werd gevormd en de repetities konden onder leiding van dirigent Leo de Broeder van start gaan! De komende tijd wordt het programma steeds meer aangevuld met prachtige artiesten en muzikanten die hun bijdrage aan het concert zullen leveren. Via deze pagina houden we je op de hoogte van de Matthäus Passion Maassluis!

De tekst gaat verder onder de foto.

Het projectteam

Leo den Broeder – dirigent/creatief lid project MP/inhoudelijk programma
Gijs van Eijsden – aanjager/sponsoring project MP/publiciteit
Marjan de Groot – productiecoördinator project MP/penvoerder project MP/publiciteit
Corina Boudesteijn – coördinator koor/publiciteit
Dick van der Hout – penningmeester/coördinator koor/publiciteit

Vanuit team Theater Koningshof ondersteunt Saskia van Harten op het gebied van publiciteit. 

Het koor

Het koor dat de Matthäus Passion in Maassluis ten gehore zal brengen, wordt gevormd door enthousiaste Maassluizers. Sommigen professioneel zanger, anderen enthousiaste amateurs. Het koor staat onder leiding van dirigent Leo den Broeder. Leo dirigeerde voor het eerst in 1979 en heeft sindsdien diverse opleidingen afgerond. Hij dirigeerde diverse kerk-, kamer- en oratoriumkoren, waarmee hij werken uitvoerde in alle stijlen van de koorliteratuur. Het koor repeteert elke zaterdag in Theater Koningshof. 

De tekst gaat verder onder de afbeelding. 

De Groote Kerk op het Schanseiland in Maassluis

De locatie

De Matthäus Passion Maassluis wordt op 31 maart 2023 opgevoerd in de Groote Kerk in Maassluis. De Kerk werd tussen 1629 en 1639 gebouwd en is onder meer bekend om zijn Garrels-orgel. De Kerk op het Schanseiland in Maassluis vormt de perfecte locatie voor de Matthäus Passion in Maassluis. 

In de Groote Kerk zijn 600 plaatsen beschikbaar. Wil jij één van de kaarten bemachtigen? Klik dan hier om naar de kaartverkoop te gaan!